“Dječiji vrtić” držao čas rukometa

Objavljeno: 19. 5. 2018 u 11:53h

Rukometaši Borca su na današnji dan 1991. godine osvojili drugi najvrijedniji trofej u klupskoj istoriji.

Talentovana generacija Banjalučana, koja je zbog mladosti dobila nadimak “dječiji vrtić”, očarala je rukometnu Evropu i na koncu zasluženo podigla pehar namijenjen pobjedniku IHF kupa.

Da učenici Velimira Petkovića mogu mnogo, dalo se naslutiti nakon dvije uvodne runde, u kojima su, gotovo rutinski, otpisali belgijski Herstal i Empor iz Roštoka.

Tusem pravi test vrijednosti

Pravi test vrijednosti bio je naredni okršaj sa jakim Tusemom. Epilog bitke u Esenu nije slutio na dobro. Jer, golobradi mladići iz Gospodske ulice podlegli su pritisku, te su u Njemačkoj poraženi sa, činilo se, nedostižnih 17:24.

A da uz kvalitet imaju i karakter, “crveno-plavi” su pokazali u revanšu u “Boriku”. Bila je to triler predstava pred svodovima “hrama sporta” u kojoj je presudio jedan gol. Bio je to onaj Borčev, za 19:12, i prolazak u finale na osnovu datog broja golova u gostima.

Ta pobjeda ulila je samopouzdanje i dala krila “dječijem vrtiću” pred završnu predstavu protiv moćnog CSKA, predvođenim Talantom Dujšebajevim.

“Armejci” su bili favoriti, međutim, samo na papiru. Petkovićeva četa je u “Boriku” odigrala utakmicu sezone, održala čas rukometa i renomiranog rivala porazila sa 20:15. Sve što su Rusi uspjeli da naprave u revanšu bilo je da izbore Pirovu pobjedu 24:23.

Tako su se “crveno-plavi” iz Moskve vratili sa vrijednim peharom u čijem osvajanju su učestvovali: Zlatan Arnautović, Mustafa Torlo, Draško Prtina, Senjanin Maglajlija, Davor Perić, Andrej Golić, Aleksandar Knežević, Goran Stupar, Dragan Marković, Samir Nezirević, Ivan Čop i Božidar Jović, te već pomenuti trener Velimir Petković.

Eh, da nije bilo rata…

Mnogi stručnjaci se slažu u ocjeni da je ova ekipa mogla ponoviti podvig generacije Borca koja je 1976. pokorila Evropu. Nažalost, na prostoru bivše Jugoslavije ubrzo se razbuktao rat koji je za posljedicu imao raspad države, ali i izuzetno talentovanog tima.

“Naša generacija se rasula. No, te lijepe trenutke zauvijek ću pamtiti. Emocije odmah prorade kada ih se sjetim. Bio je to najsrećniji dan u mojoj karijeri, a vjerujem i većine mojih saigrača. Bili smo klinci sa trofejom u rukama. Imali smo mladu, ali odličnu ekipu. Disali smo kao jedan. Malo je timova koji su sa tako mladom generacijom napravile sličan podvig. A naša je bila evropsko i svjetsko iznenađenje” – izjavio je član trofejne generacije Dragan Marković, a prenio klupski sajt.

Izvor: Srpskacafe/ D. Marić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/djeciji-vrtic-drzao-cas-rukometa/||claudebot