Daničić pogodio za slavlje Banjalučana

Objavljeno: 26. 4. 2019 u 16:01h

Stari rukometni rivali, Borac m:tel i Sloga iz Doboja, odigrali su izuzetno uzbudljivu i do posljednjih trenutaka neizvjesnu utakmicu, a pobjeda je na kraju pripala Banjalučanima – 30:29.

Ova utakmica ostaće upamćena po brojnim preokretima i nešto većoj koncentraciji domaćih rukometaša, koji su u posljednjih osam minuta uspjeli da nadoknade četiri gola zaostatka (23:27) i slave golom Gorana Daničića 25 sekundi prije kraja.

“Odigrali smo još jednu utakmicu ispod svog nivoa, ali je ovaj meč, za razliku od nekih prethodnih, ipak imao srećan završetak. U ovom meču su samo dvije stvari pozitivne, a to su konačan rezultat, te činjenica da smo uspjeli da se u samom finišu vratimo iz minusa. Tek smo u tih posljednjih osam minuta djelovali onako kako bi trebalo, a da smo od početka igrali ovako, ne bismo ni imali situaciju da moramo da dostižemo zaostatak” – istakao je trener Banjalučana Mirko Mikić.

Ovom pobjedom “crveno-plavi” su i definitivno obezbijedili treće mjesto na kraju prvenstva, odnosno startnu poziciju broj četiri uoči početka plej-ofa za prvaka. Sada je pred njima period najvećih izazova jer, osim borbe za šampionsku titulu, Banjalučani u dvomeču sa Izviđačem brane i trofej pobjednika Kupa BiH.

“Zaista nas je iscrpio ovaj ubitačni ritam sa jako malo odmora, ali nam nema druge, moramo pokušati da u finišu budemo pravi. Nadam se da ćemo imati na raspolaganju i Milana Dakića, koji se oporavio od neugodne povrede i već počeo da trenira. Sa druge strane, zabrinjavajuće je stanje Srđana Savića, koji je posljednje utakmice igrao sa povredom” – pojasnio je Mikić.

Sa druge strane, Dobojlije su, i pored poraza, a zahvaljujući ostalim rezultatima, ostale na petoj poziciji, nadomak plasmana u plej-of.

“Mislim da je publika mogla da vidi dobru utakmicu. Mi smo, nakon dobrog otvaranja, potpuno pali i na kraju prvog poluvremena sam mislio da ćemo doživjeti pravu katastrofu. Ipak, uspjeli smo da se vratimo u meč, čak dođemo u situaciju da slavimo, ali smo posljednjih osam minuta odigrali kao početnici. Na to se nadovezalo i nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka, tako da smo ostali bez bodova” – rekao je trener Sloge Danko Panić.

Rezultati

Rezultati 24. kola: Slavija – Lokomotiva 29:26, Konjuh – Maglaj 28:23, Sloga (GV) – Zrinjski 21:24, Bosna (V) – Gračanica 25:22, Derventa – Vogošća 21:31. Ranije odigrano: Leotar – Borac m:tel 28:27, Sloga (D) – Goražde 34:31.

Izvor: Glassrpske/ Siniša Kotaraš

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/danicic-pogodio-za-slavlje-banjalucana/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])