“Da naslijedimo slavne generacije Borca”

Objavljeno: 5. 2. 2019 u 13:58h

Srednji bek Borca m:tel Srđan Mijatović vjeruje da će crveno-plavi uspjeti da eliminišu litvansku Švijesu u osmini finala Čelendž kupa što bi bila velika stvar za klub, grad Banjaluku i Republiku Srpsku.

Banjalučani su zvanično započeli “operaciju Viljnus”.

Trener Mirko Mikić, prije prve takmičarske utakmice sa Slogom u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine, nije dozvoljavao igračima ni da pomišljaju o Litvancima, što je donijelo dobar pristup i “plus četiri” 30:26 (14:13) za mirniji put na revanš u Doboj.

“Prva takmičarska utakmica protiv Sloge je bila dosta teška, kao uostalom i svaki početak, ali važno je da smo nastavili pobjedničku seriju od kraja jesenjeg dijela sezone. Dosta nam znači taj početni trijumf za ono što nam sad predstoji, a to su dva evropska meča”, rekao je Srđan Mijatović na početku razgovora za “Mondo”.

Srednji bek Banjalučana je mišljenja da će dvije utakmice sa Švijesom (9. februar u Viljnusu) i sedam dana kasnije u dvorani “Borik” predstavljati pravu rukometnu poslasticu.

“Probali smo da izbacimo Litvance iz glave, ali sigurno smo ih sve vrijeme imali u podsvijesti. Počeli smo sada pripreme za njih, gledali smo njihovu utakmicu u Baltičkoj ligi. Igraju veliki broj mečeva jer se takmiče i u tamošnjem prvenstvu i Čelendž kupu. Najopasniji su im lijevi bek i desno krilo, pa se sad taktički spremamo za njih. Plan je da konkretno rješavamo njihove prolaze i akcije kako bismo znali odgovoriti u svakom trenutku. Po mom mišljenju, Švijesa je ekipa koju Borac mora da izbaci. Svi gledaju u nas i moramo opravdati očekivanja”.

S obzirom da su iz Litvanije stizala suprotna mišljenja o njihovoj igri, Mijatović je pojasnio način na koji igra Švijesa, što na tamošnjem jeziku znači Mladost.

“Švijesa igra polako i staloženo, ne žure nigdje, čini mi se da nisu toliko taktički obučeni, ali evidentno njihova igra ima ‘i glavu i rep’. Ne gube se, imaju sistem koji poštuju i tako funkcionišu”.

Iako je s dosta respekta govorio o protivniku, rukometaš crveno-plavih smatra da je Borac favorit za prolazak u četvrtfinale.

“Borac jeste favorit i na papiru i ovako, ali to ništa ne mora da znači jer to moramo da dokažemo na terenu. Gledali smo njihovu utakmicu u gostima, što može da bude potpuno drugačije od susreta kad igraju kod kuće. Znamo da je dvorana kratka, da kad protivnik promaši trče na ‘brzi centar’ i to mogu biti dodatni faktori koji bi mogli da utiču na krajnji rezultat. Naravno, ne bismo smjeli da dozvolimo da to poremeti našu igru. Moramo sve da uzmemo u obzir i vjerujem da smo kvalitetniji tim od Švijese”.

Prema njegovim riječima, uz dobar rezultat u Litvaniji, revanš u Banjaluci će biti pravi praznik rukometa.

“Puna dvorana ‘Borik’ je već najavljena, a u slučaju našeg pozitivnog rezultata u Viljnusu, bila bila bi još punija. Za mene lično, za Borac, Banjaluku i Republiku Srpsku ovi mečevi predstavljaju promociju rukometa, sporta i grada. Nadam se da ćemo ostati što duže u ovom takmičenju jer bi to bio veliki uspjeh za sve nas. Da pokažemo da se Borac vraća na stare puteve i da imamo potencijal da naslijedimo slavne generacije banjalučkog kluba”, zaključio je Mijatović.

Podsjetimo, crveno-plavi su u bogatoj istoriji osvojili 1976. godine i titulu šampiona Evrope, kao i IHF Kup 1991.

Izvor: Mondo / Autor: Nebojša Šatara / Foto: Vedran Ševčuk

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/da-naslijedimo-slavne-generacije-borca/||claudebot