Broj 13 nesrećan za Borac

Objavljeno: 11. 3. 2019 u 19:47h

Nakon 13 uzastopnih utakmica u kojima nisu osjetili gorčinu poraza, rukometaši Borac m:tela položili su oružje u Vogošći gdje je istoimeni domaćin slavio sa 24:19.

Odigrali su “crveno-plavi” 60 minuta ispod svog nivoa i, kako sami priznaju, trijumfu Vogošće nema zamjerke.

“Naravno da nam nije drago zbog poraza, niko ne voli da gubi, ali se on morao desiti prije ili kasnije. Vogošća je bila bolji rival, dok mi nismo bili ni približno ona ekipa koja je do sada sve pobjeđivala. Niko od nas nije bio na potrebnom nivou, istina, bilo je nekih pojedinačnih bljeskova, ali je sve to zajedno bilo preslabo za bilo kakav bolji rezultat. Preuzimam na sebe odgovornost, jer je sigurno da sam neke stvari mogao i drugačije da odradim. Mada, najžalije mi je zbog naših navijača koji su nas opet bodrili cijelu utakmicu i ostavili sjajan utisak na domaće ljubitelje rukometa” – istakao je trener Borca Mirko Mikić.

Prema njegovim riječima, najzaslužniji za pobjedu Vogošće je iskusni trenerski lisac Kasim Kamenica.

“On je zaista izvanredno postavio igru, odlično nas je skautirao i zatvorio sve prilaze svom golu. Znali su da smo mi ipak umorni od ovako napornog ritma i vrlo vješto su to iskoristili. Sad, ako je već morao da dođe loš dan, onda je bolje što se to desilo sada nego u revanš utakmici Kupa BiH ili kasnije, u plej-ofu. Uostalom, mi smo ovaj meč već arhivirali i sve snage okrenuli srijedi i revanšu polufinala Kupa BiH sa Bosnom iz Visokog” – zaključio je Mikić.

I preostala tri premijerligaša iz Republike Srpske koji su svoje utakmice igrali u subotu, upisali su poraze. Najteži je svakako onaj koji je Derventa doživjela pred svojom publikom od Konjuha (30:33), ne toliko rezultatski, koliko zbog izgubljene šanse da se uhvati priključak u borbi za opstanak. Lokomotiva je deklasirana u Mostaru gdje je domaći Zrinjski bio ubjedljiv (31:22), dok je Sloga iz Doboja, i pored odlične igre, poražena u Gračanici (27:25), pa je istoimeni domaćin, bar na 24 časa, preuzeo čelnu poziciju na tabeli Premijer lige BiH. Na kraju, Leotar je bodove ostavio u Gornjem Vakufu gdje je Sloga pobjedom od 23:17 prekinula seriju od tri uzastopna poraza.

Ovo kolo sinoć su zatvorili Goražde – Maglaj, odnosno Bosna (V) i Slavija.

Izvor: Glassrpske/ Siniša Kotaraš

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/broj-13-nesrecan-za-borac/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])