“Borik” ne smije da padne ovako lako

Objavljeno: 11. 11. 2019 u 16:05h

Najlošiju utakmicu u sezoni rukometaši Borac m:tela odigrali su u najvažnijem trenutku i propustili priliku da se odlijepe na vrhu tabele koji su predali Gračanici.

Ekipa Damira Doborca održala je čas rukometa Banjalučanima usred “Borika” pa je konačnih 25:21 moglo da bude i ubjedljivije.

Apsolutno ništa nije funkcionisalo u igri domaćih, počevši od toliko hvaljene odbrane, raspoloženja golmana, ali i igre u napadu, što nije moglo da se predvidi poslije nekoliko odličnih partija i pobjeda u nizu. “Crveno-plavi” su napravili previše tehničkih grešaka pa su raspoloženim gostima, koji su imali solidnu podršku sa tribina, olakšali posao.

“Jednostavno su bili bolji od nas u svim segmentima. Nismo uspjeli da im odgovorimo, igrali su disciplinovano i bez tehničkih grešaka, a mi potpuno suprotno. Porazi pred našim navijačima su neprihvatljivi, to se jednostavno ne smije dešavati, naročito u “Boriku”” – rekao je vidno nezadovoljni trener Borca Mirko Mikić.

Goste je do pobjede predvodio golman Đorđe Bosić koji je zaustavio 17 šuteva i još uspio da se upiše u listu strijelaca, dok u redovima Banjalučana nije bilo raspoloženog igrača.

Rukometaši Sloge definitivno su kraljevi remija, jer su u osmoj utakmici peti put podijelili bodove, ovaj put sa Iskrom (33:33). Momci Danka Panića nikako ne uspijevaju da zatvore meč, jer su u četiri od pet slučajeva prosuli dva boda, a samo jednom se izvukli u samom finišu.

“Ponovo nam se dešavaju iste greške, a mislim da su posljedica kratke klupe. Osim Vladimira Stankovića, nemamo igrača koji može da izdrži pritisak, a to znaju i protivnici koji ga ne štede i propisno ga istuku tokom svake utakmice” – rekao je trener Dobojlija Danko Panić.

U duelu dva srpska kluba Leotar je savladao Drinu sa 34:30 pa su Zvorničani i dalje jedini klub bez bodova, dok je Lokomotiva bila bolja od Maglaja i slavila sa 39:30. Vogošća je dobila Konjuh sa 26:22, a Bosna iz Visokog Goražde sa 44:34. Sinoć su igrali Sloboda i Sloga iz Gornjeg Vakufa.

VAR u Istočnom Sarajevu!?

Utakmica između Slavije i Izviđača (16:16) ući će u istoriju rukometa ne samo BiH nego i bilo koje lige u svijetu. Naime, sudije Irhad Mešić i Ognjen Šatordžija odlučili su da pregledaju snimak na kameri kako bi utvrdili da li je lopta poslije šuta rukometaša domaćih Adisa Hrbata završila u golu.

Kako ni poslije pregleda snimka nisu mogli da utvrde da li je lopta prešla liniju, odlučili su da ostanu pri prvobitnoj odluci i priznaju pogodak. Bilo bi zanimljivo da su preinačili odluku jer, prema propozicijama, arbitri nemaju pravo da konsultuju tehnologiju.

Meč u Istočnom Sarajevu bio je sve samo ne lagan za suđenje jer su igrači oba tima bili prilično nervozni, a sredinom drugog dijela utakmica je prekinuta zbog tuče.

Izvor: Glassrpske/ Dušan Repija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borik-ne-smije-da-padne-ovako-lako/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])