Borčev zalog za budućnost

Objavljeno: 9. 9. 2019 u 17:14h

Nošena frenetičnom podrškom sa tribina, podmlađena ekipa Borca dala je sve od sebe da ostvari bar trijumf sa minimalnom razlikom nad Olimpijakosom, ali su mnogo iskusniji gosti iz Grčke izborili plasman u drugo kolo kvalifikacija za EHF kup.

Ako u ovom porazu ima išta dobro, to je potvrda da Borac ne treba da brine za svoju budućnost. Sjajna partija mladih, maloljetnih ili jedva punoljetnih Luke Perića, Luke Grahovca, Marka Lukića, Luke Kneževića i Siniše Dragičevića natjerala je navijače sa tribina “Borika” da ih u nekoliko navrata nagrade velikim aplauzom za borbenost i požrtvovanost.

Posebno se to odnosi na Luku Kneževića, koji je početkom drugog poluvremena zadobio jak udarac u glavu, nakon čega su mu jedva zaustavili krvarenje. Ipak, on nije htio da ostavi ekipu i sačekao je kraj utakmice, pa tek onda odlučio da potraži ljekarsku pomoć.

“Borili smo se do kraja, dali smo sve od sebe, ali je Olimpijakos u ovom momentu i u ovom sastavu bolji od nas. Idemo dalje, nastavljamo da radimo jer želimo da osvojimo prvenstvo BiH i odbranimo titulu u Kupu. Što se tiče povrede, dobio sam jak udarac u glavu, napravio se otvor od jednog centimetra i moram da idem na šivanje. Ali, nije ništa strašno, tako da neću odsustvovati” – naglasio je Knežević.

Njih četvorica dobila su priliku jer Vukašin Rakocija, Giljerme Linareš da Souza, Nemanja Vučićević i Nikola Jeremić nisu bili licencirani za prvi meč pa nisu mogli da nastupe ni u drugom. Ujedno, nije bilo ni Srđana Savića, koji nije zaigrao na ovom meču.

Sve pohvale na račun mladih rukometaša došle su i od trenera Mirka Mikića, koji je siguran da su oni na pravom putu da postanu veliki igrači.

“Dalje je otišla u ovom trenutku kvalitetnija ekipa, to je ono što mogu da kažem. Međutim, uvjeren sam da bismo, da smo bili kompletni, bila sasvim druga priča i u Atini i u “Boriku”. Sad, šta je – tu je, na neke stvari niti mogu niti želim da utičem. Sa druge strane, nadam se da je publika prepoznala želju i volju ovih mladih igrača i njih šest će za dvije godine činiti okosnicu ovog tima” – rekao je Mikić.

“Iskreno, ove momke nisam planirao da pošaljem na parket ni u nekim premijerligaškim mečevima, a kamoli u evropskoj utakmici. Sigurno je da će im ovo iskustvo mnogo značiti. Na kraju, moram da zahvalim navijačima, posebno “lešinarima”, na ogromnoj podršci i žao mi je što nismo ostvarili bar malo bolji rezultat” – dodao je Mikić.

Borac  m:tel      25 (12)
Olimpijakos      30 (12)

Dvorana: “Borik” u Banjaluci.
Gledalaca: 2.000
Sudije; Andrej Budzak i Mihal Zahradnik (Slovačka).
Sedmerci: Borac m:tel 4 (2), Olimpijakos 1 (1).
Isključenja: Borac m:tel 12, Olimpijakos 10 minuta.

Borac m:tel: Ljubišić (5 odbrana), Perić 3, Milovac, Todorović, Grahovac 2, Daničić 4, Nježić, Lukić 1, Knežević, Subotić (4 odbrane), Rađenović 7 (2), Ćelić 2, Dragičević 2, Medaković, Đurđević 1, Dakić 3. Trener: Mirko Mikić.

Olimpijakos: Špikić (9 odbrana, 2 sedmerca), Bogunović, Ciras 12 (1), Karampornijotis 1, Tonjaco Lemos 1, Mogic 1, Malios 3, Kandilas, Sanikis, Tinkir 1, Liapis 3, Cilimparis, Arapakopulos, Mihailidis, Cilis 8, Karvacki. Trener: Georgios Zaravinas.

Izvor: Glassrpske/ Siniša Kotaraš

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borcev-zalog-za-buducnost/||claudebot