Borac ponovo na pobjedničkom kolosijeku

Objavljeno: 25. 11. 2019 u 18:13h

Sjajnom igrom, prvenstveno u drugom poluvremenu, rukometaši Borac m:tela slavili su na gostovanju kod aktuelnog šampiona Izviđača sa 26:24 (11:11), učvrstili prvo mjesto na tabeli i velikog rivala ostavili na čak deset bodova zaostatka.

Banjalučani su na najbolji način reagovali na posljednja dešavanja oko još uvijek neregistrovane utakmice sa Gračanicom, pokazavši da je taj meč daleko iza njih i da su ponovo na pobjedničkom kolosijeku.

“Za nas je ovo korisno iskustvo za neke buduće mečeve i svakako da je za nas dobro da utakmice poput ove dobijamo na ovakav način. Drago mi je što su igrači uspjeli da na sve izazove odgovore na najbolji mogući način, dobrom igrom i sigurnom pobjedom. Nije lako odnijeti bodove iz Ljubuškog, protiv Izviđača je uvijek teško jer su to derbi mečevi u kojem trenutno stanje na tabeli ne igra nikakvu ulogu” – poručio je trener Borca Mirko Mikić.

Prema njegovim riječima, pobjedu je odlučila bolja igra njegovih izabranika u fazi odbrane, naglasivši da ga najviše raduje pristup igrača samoj utakmici.

“Momci su maksimalno motivisani ušli u derbi i očigledno je da im je “šamar” protiv Gračanice otvorio oči. U Ljubuškom su od prvog minuta zaigrali maksimalno angažovano, i to svi, bez razlike. Od najstarijeg na terenu Bojana Ljubišića, pa do onih najmlađih, svi su bili na izuzetno visokom nivou. Svakako, ova pobjeda predstavlja značajan iskorak ka tituli jesenjeg šampiona, mada i dalje razmišljamo od utakmice do utakmice i okrenuti smo samo narednom meču, protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa” – poručio je Mikić.

Nevjerovatan niz neriješenih rezultata nastavila je dobojska Sloga, koja je zabilježila i sedmi remi u ovom prvenstvu. Protiv Slobode je bilo 26:26, a baš kao i u većini utakmica, Dobojlije su ispustile vođstvo.

“Četiri minuta prije kraja imali smo prednost od tri gola i samo je stvar rutine bila da mirno meč privedemo kraju. Međutim, promašili smo sedmerac, da bi u posljednjem minutu na parketu bila prava drama. Prvo su gosti došli do vođstva, da bismo mi deset sekundi prije kraja dobili priliku da sa sedam metara ipak dođemo do jednog boda. Odgovornost je preuzeo Arsenije Bubić i pogodio za naš sedmi remi. Kao da igramo fudbal u Seriji A, a ne rukomet” – istakao je trener Sloge Danko Panić, uz napomenu da će na predstojećoj zimskoj pauzi morati mnogo vremena da potroši kako bi igrače vratio u psihičku normalu.

Rezultati 11. kola: Sloga (D) – Sloboda     26:26, Maglaj – Konjuh 36:22, Goražde – Iskra 33:30, Drina – Lokomotiva 31:40, Izviđač – Borac 24:26, Sloga (GV) – Bosna (V) 28:25, Slavija – Leotar 23:21, Gračanica – Vogošća odgođeno.

Izvor: Glassrpske/ Siniša Kotaraš

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-ponovo-na-pobjednickom-kolosijeku/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])