Borac m:tel “tri od tri”, prva pobjeda van Borika!

Objavljeno: 6. 10. 2019 u 10:36h

Banjalučani su u subotu uveče bez većih problema stigli do trećeg trijumfa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i to prvog na gostujućem terenu.

Nakon domaćih pobjeda nad Slobodom 34:32 i Lokomotivom 33:26, crveno-plavi su savladali novajliju u prvenstvu Iskru u Bugojnu rezultatom 23:29 (12:17).

Prvi dio susreta protekao je u potpuno izjednačenoj borbi. U 20. minutu, pri rezultatu 11:11, izabranici Mirka Mikića dodali su gas i serijom 5:0 napravili značajnu razliku, koju su, kako se ispostavilo, sačuvali do kraja. U posljednjim minutama prvog poluvremena igrači i jedne i druge ekipe postigli su po gol, te na odmor otišli pri rezultatu 17:12 za crveno-plave.

U nastavku utakmice rukometaši Borca m:tel odigrali su rutinski, zadržali prednost i zabilježili treću pobjedu u trećem kolu Premijer lige BiH.

Ravnomjerno su pogotke rasporedili Banjalučani – najefikasniji bio je Vladan Đurđević sa pet golova, po jedan manje upisali su Vukašin Rakocija, Nemanja Vučićević, Bojan Rađenović i Milan Dakić, dok je kod bugojanskih rukometaša prvo ime utakmice bio Edin Klis sa čak 12 pogodaka!

Devetnaestogodišnji Klis igra na poziciji lijevog beka i jedan je od najvećih talenata bh. rukometa što je dokazao i u sudaru sa banjalučkim klubom.

Lokomotiva je zabilježila prvu pobjedu u prvenstvu BiH, nakon što je sinoć u Brčkom savladala tuzlansku Slobodu rezultatom 29:27 (15:13).

Brčake su do pobjede predvodili Igor Krivokapić sa osam, Šerif Baraković sa sedam, te Nikola Grujić sa šest golova, dok je kod Tuzlaka Emir Suhonjić postigao devet, Davor Kadić osam, a Darko Ilić i Enes Skopljak po tri gola.

Lokomotiva poslije tri susreta ima četiri, a Sloboda tri boda.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-mtel-tri-od-tri-prva-pobjeda-van-borika/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])