Borac kompletan kreće put Litvanije

Objavljeno: 8. 2. 2019 u 15:01h

Rukometaši Borac m:tela nalaze se ispitom sezone, dvomečom osmine finala EHF Čelendž kupa sa litvanskim predstavnikom, Švijesom iz Viljnusa.

Nakon punih 14 godina Banjalučani su izborili evropsko proljeće i sada im je želja da se pokažu u pravom svjetlu i izbore i četvrtfinale trećeg po jačini evropskog takmičenja.

U redovima “crveno-plavih” su svjesni da će mnogo toga zavisiti od prve utakmice koja se igra sutra u Viljnusu (16 časova po našem vremenu), i ako iz nje izabranici Mirka Mikića izađu sa dobrim rezultatom u revanšu se očekuje spektakl pred punim “Borikom”.

Stručni štab Borca imao je tokom pripremnog perioda problema sa povrijeđenim i bolesnim igračima, ali je sada situacija mnogo bolja i svi prvotimci su na raspolaganju, spremni i motivisani da ostvare još jedan uspjeh.

“Nakon utakmica sa Slogom u Kupu BiH, svi rukometaši su se vratili u trenažni proces, što je odmah popravilo ionako dobru atmosferu u ekipi. Svi su željni dokazivanja, svjesni da bi plasman u četvrtfinale Čelendž kupa bio ogroman uspjeh ove generacije, ali i jedan dodatni stimulans za još bolje rezultate na domaćoj sceni”, naglasio je trener Borca Mirko Mikić.

Prema njegovim riječima, ekipa je spremna za dobru utakmicu, a konačan rezultat će najviše zavisiti od dobre igre u defanzivi.

“Pa, nije tajna da je odbrana uvijek ključ konačnog ishoda. Nije samo u pitanju mali broj primljenih golova, već i što takva igra onda omogućava dosta kontri i polukontri. Švijesa igra u maloj dvorani, kažu da bi nam to mogao biti problem, ali je ne dijelim takvo mišljenje. Svi smo mi igrali u sličnim dvoranama, tako da to niti jeste niti smije da bude problem”, dodao je Mikić, uz napomenu da na put vodi 17 igrača, te da će tek pred početak utakmice odlučiti ko od njih neće nastupiti.

Posljednja prepreka nastojanjima Litvanaca da postignu što više pogodaka i ostvare povoljan rezultat, biće i mladi čuvar mreže. Slađan Subotić, koji je svojim odbranama ove sezone pokazao da će biti dostojna zamjena mnogo iskusnijem Bojanu Ljubišiću.

“Analizirali smo igru Švijese iz svih uglova, znamo sve o njima, ali znamo i da su odlično uigrana ekipa sa nekoliko veoma dobrih pojedinaca. Ipak, smatram da smo mi bolji, imamo dužu klupu i vjerujem u dobar rezultat kako bi u revanšu, pred našim navijačima, ovjerili prolaz u četvrtfinale”, istakao je Subotić.

Blokada računa

Žiro-račun RK Borac bio je prije nekoliko dana ponovo blokiran, a ovog puta u pitanju je bio dug prema nekadašnjem prvotimcu Mladenu Bojinoviću, tačnije pogrešno obračunate kamate u iznosu od oko 5.000 KM.

“Ovoga puta nije u pitanju bila naša greška. Još prošle godine Bojinoviću smo isplatili kompletan dug prema sudskoj odluci. Međutim, advokatska kancelarija koja ga je zastupa, uočila je da je došlo do pogrešnog obračuna kamata i jednostavno nam blokirala račun. Mislim da to nije bio način da se naplati dug, jer nismo krivi zbog tog pogrešnog obračuna. Dovoljan je bio samo jedan telefonski poziv, a ne ovako, da nam se blokira račun i stvaraju dodatni troškovi”, pojasnio je direktor kluba Vladimir Branković.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Siniša Kotaraš

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-kompletan-krece-put-litvanije/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])