Borac i Sloga jure Evropu, ostali misle na opstanak

Objavljeno: 19. 9. 2019 u 16:21h

Rukometaši Borca m:tel i Slobode odnosno Vogošće i Slavije otvoriće novu sezonu Premijer lige BiH, a njihovi mečevi na rasporedu su sutra.

Nakon dosta prepucavanja, čelnici Rukometnog saveza BiH uspjeli su da usvoje koncept lige koja će brojati 16 ekipa te da dođu do dogovora oko popune iste.

Na kraju prvenstva neće biti plej-ofa, u niži rang ispadaju tri kluba, a umjesto njih ulaze prvaci dvije Prve lige FBiH, te šampion Republike Srpske. Rukomet Srpske predstavljaće šest ekipa, Borac m:tel, dobojska Sloga, brčanska Lokomotiva, trebinjski Leotar, Slavija iz Istočnog Sarajeva i zvornička Drina, a svakako da se najviše očekuje od Banjalučana i Dobojlija.

Svako ima svoje ambicije, neki žele u sam vrh, a većini je da izbjegnu borbu za opstanak, a svi zajedno su saglasni da će predstojeća sezona biti duga i naporna, te da bi “dužina klupe” mogla da bude presudna.

“Naše ambicije se znaju, kao i svake godine jurišaćemo na sva tri trofeja. Što se tiče borbe za vrh ili za opstanak, teško je sada bilo šta reći. Tek nakon četiri-pet kola će se neke stvari iskristalisati. Standardno, tu su Izviđač, Vogošća, Gračanica, Sloga, Konjuh, Bosna… mada se ni ostali ne smiju potcjenjivati. Kao i prethodnih godina, odlučiće bodovi sa gostovanja. Nema plej-ofa, nema popravnog, svaka utakmica je važna i siguran sam da derbiji neće presuditi, već utakmice protiv “malih” rivala” – naglasio je trener Borca m:tel Mirko Mikić.

Za razliku od Banjalučana, u Doboju nemaju šampionske ambicije, ali svakako ističu kandidaturu za nastup u Evropi.

“Želimo Evropu, iako smo svjesni da to neće biti nimalo lako. Konkurencija će ove godine biti mnogo jača nego prošle, pogotovo što nema plej-ofa. Po meni, Vogošća i Borac su najveći favoriti, mada tu vidim i Izviđač. Sezona je duga i može svašta da se desi” – poručio je strateg Sloge Danko Panić.

Kada su u pitanju Leotar i Lokomotiva, oni isključivo razmišljaju o sredini tabele. Strateg Trebinjaca Darko Tavrić tvrdi kako im je plan plasman na šesto ili sedmo mjesto, dok Brčaci imaju još jednu ambiciju.

“Generalno, cilj nam je da budemo u sredini i da se ne borimo za opstanak, dok nam je drugi, ali ništa manje značajan cilj, afirmacija mlađih igrača” – poručio je Žikica Milosavljević.

Ekipa Slavije zadržala je status premijerligaša zahvaljujući proširenju lige, pa sada u Istočnom Sarajevu tvrde kako sebi više neće dozvoliti da im se tako nešto dogodi, te da im je jedini cilj da što prije obezbijede opstanak.

Slično razmišljaju u Zvorniku gdje povratnik u Premijer ligu sa nekoliko igračkih pojačanja smatra da može do sredine tabele.

“Isključivo razmišljamo o opstanku kako bi u narednim sezonama od Drine napravili stabilnog premijerligaša. Mislim da imamo igrački kadar sposoban da to i ostvari” – poručio je trener Milan Nedeljković.

Titulu šampiona brani Izviđač, a trofej u Kupu BiH banjalučki Borac.

Parovi i satnice

U utakmicama prvog kola sastaju se, petak, 18 časova: Borac m:tel  – Sloboda, Vogošća – Slavija. Subota, 19 časova: Iskra – Leotar, Konjuh – Sloga (GV), Sloga (D) – Izviđač, Maglaj – Drina, Gračanica – Goražde. Nedjelja, 19 časova: Lokomotiva – Bosna (V).

Izvor: Glassrpske/ Siniša Kotaraš

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-i-sloga-jure-evropu-ostali-misle-na-opstanak/||claudebot