Borac, Borik i Lešinari: Pobjeda! (Video)

Objavljeno: 28. 2. 2019 u 09:56h

Banjalučani su u zaostaloj utakmici 14. kola Premijer lige BiH bili bolji od Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Ni ovaj put nije izostala glasna podrška od strane Lešinara!

Borac m:tel je februar okončao bez poraza!

Crveno-plavi su u tekućem mjesecu odigrali šest utakmica i ostvarili pet pobjeda, dok je jedan remi zabilježen u revanš meču Kupa BiH protiv dobojske Sloge.

Pobjeda je u dvorani Borik ostvarena i večeras, a posebno su je uljepšali najvatreniji navijači Borca, popularni Lešinari.

Borac m:tek – Sloga RK 26:24 (12:12)

Bojan Ljubišić je sjajno otvorio meč i sa nekoliko odličnih odbrana otvorio mogućnost za lake golove i već u 4. minutu na semaforu je bilo 3:0. Ipak, uzvraćaju gosti i u 10. minutu dolaze do izjednačenja, 4:4.

Ali, večeras raspoloženi Miloša Nježić veže dva gola i u 14. minutu Borac ponovo dolazi do dva gola razlike, 7:5. Iskuljučenje Stefana Miljkovića koriste igrači Sloge i na isteku 17. minuta dolaze do novog izjednačenja, 7:7.

A, deset minuta kasnije gosti prvi put dolaze do prednosti, 10:9, ali je već u sljedećem napadu Rađenović izjednačio da bi se na poluvrijeme se otišlo sa neriješenim rezultatom, 12:12.

Nježić u nastavku postiže prva dva gola i vodi Banjalučane na dva pogotka prednosti. Domaćini su u prvih deset minuta drugog dijela zaigrali dosta bolje u odbrani, dok su u napadu lakše rješavali situacije u napadu i prvi put došli do četiri gola prednosti, 17:13.

Ipak, gosti su u 59. minutu prišli na gol zaostatka, 25:24 i tako doveli susret u triler završnicu. Ali, Miloš Nježić pogađa iz sedmerca i vraća na plus dva.

Prvo ime susreta bio je već pomenuti Miloš Nježić sa 10 golova, dok je Bojan Ljubišić zaustavio 11 udaraca.

Banjalučani su se tako revanširali ekipi Sloge za poraz u jesenjem dijelu sezone, a sa nova tri boda učvrstili su se na trećoj poziciji na tabeli.

Premijer liga BIH, 14. kolo:

  • Borac m:tel – Sloga GV-U 26:24

Odigrano u subotu, 16. februara:

  • Sloga D – Leotar 31:28
  • Konjuh – Slavija 24:22
  • Maglaj – Bosna 25:26
  • Lokomotiva – Derventa 35:24
  • Gračanica – Goražde 22:21
  • Zrinjski – Vogošća 30:28

Tabela: Bosna 36, Gračanica 33, Borac m:tel 31, Vogošća 27, Leotar 24, Sloga (GV/U) 23, Zrinjski 23, Sloga (D) 22, Konjuh 22, Maglaj 20, Lokomotiva 19, Goražde 16, Derventa 10, Slavija 3.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-borik-i-lesinari-pobjeda-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])