Borac bez “Borika” tokom septembra

Objavljeno: 5. 9. 2018 u 14:59h

Poslije slavlja na turniru u Beogradu trener rukometaša Borca Bojan Unčanin susreo se sa pomalo nepredviđenim problemom jer gotovo cijeli septembar neće moći da koristi dvoranu “Borik” koja će u tom periodu biti zauzeta.

“Uprava će morati da se potrudi da nam nađe alternativu iako će to biti veoma teško. Možda Laktaši ili Čelinac, ako tamošnje dvorane budu imale neke slobodne termine”, rekao je Unčanin.

Nakon turnira u Gornjem Vakufu njegov tim je u Beogradu nadigrao Crvenu zvezdu u finalu tek nakon boljeg izvođenja sedmeraca. Nakon 60 minuta bilo je 25:25, da bi Banjalučani potom realizovali sva tri penala, a Beograđani samo jedan. Unčanin na ovom turniru nije mogao da računa na golmana Bojana Ljubišića, Srđana Mijatovića i Miloša Šešića.

“Njih trojica su se žalili na lakše povrede pa nismo željeli da bilo šta rizikujemo. Na kraju, i bez njih smo prikazali dopadljivu igru, savladali pančevački Dinamo, prošlogodišnjeg učesnika SEHA lige, a u finalu i Crvenu zvezdu. Trebalo je i taj meč da riješimo u svoju korist, imali smo i po tri-četiri gola prednosti, ali smo na kraju opustili, taman dovoljno da Zvezda dođe do izjednačenja. Na kraju, slavili smo i moram biti zadovoljan”, kazao je Unčanin.

Generalno, prema njegovom mišljenju, Borac je pokazao dobru igru, iako je u nekoliko navrata pad koncentracije mogao da se negativno odrazi na konačnom rezultatu.

“To se dešavalo najviše zbog nekih izmjena koje vjerovatno u prvenstvenim utakmicama ne bih uradio. Ali, želio sam da svi igrači dobiju pristojnu minutažu, tako da sam za to jedino ja kriv”, pojasnio je trener Borca.

Za najboljeg igrača turnira u Beogradu proglašen je Stefan Miljković, posljednje pojačanje Borca u ovom prelaznom roku.

“U pitanju je reprezentativac Libana koji je dugo igrao u Izraelu, a u Srbiji je nosio dres kragujevačkog Radničkog. On je došao umjesto Duška Hercegovca koji je prešao u redove Crvene zvezde i pokazao je da se na njega može ozbiljno računati”, rekao je Unčanin.

Za vikend u Doboju

Narednu provjeru rukometaši Borca imaće narednog vikenda kada će u Doboju odmjeriti snage sa domaćom Slogom, a sedam dana kasnije planirana je i “generalka” uoči početka lige.

“Do tada ćemo pokušati da ispravimo što više nekih sitnijih nepravilnosti koje smo uočili u ovim mečevima”, dodao je Unčanin.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Siniša Kotaraš

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-bez-borika-tokom-septembra/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])