Bojan Unčanin sjeo na klupu Vogošće: Jedini zadatak ući u doigravanje

Objavljeno: 4. 4. 2019 u 18:00h

Nekadašnji trener Borac m:tela Bojan Unčanin naslijedio je Kasima Kamenicu na klupi Vogošće, trenutno šestoplasirani tim na tabeli Premijer lige.

Iako kaže da nije planirao novi angažman do naredne jeseni, ipak se vrlo brzo dogovorio o saradnji sa čelnicima Vogošće do kraja ove sezone, u kojoj će jedini cilj biti da se ekipa izbori za plasman u plej-of.

“Sve se desilo zaista brzo. Nakon što sam otišao sa klupe prvog tima Borca, nastavio sam da radim sa mlađim kategorijama i zaista nisam planirao da tražim neki novi angažman. Pogotovo što sam još i imenovan za selektora juniorske reprezentacije BiH. Međutim, uslijedio je poziv iz Vogošće, potom i drugi, i dogovorili smo se o saradnji do kraja sezone. Nije mi bilo lako da prihvatim poziv, oni su ove sezone već promijenili dva trenera, Danijela Riđića i Kasima Kamenicu” – naglasio je Unčanin.

Do kraja Premijer lige ostalo je da bude odigrano još pet kola, ali Unčanin ističe da vjeruje da ova ekipa može da se izbori za jedno od sedam mjesta koja vode u plej-of za prvaka.

“Iako sam trenirao samo Srđana Gavrića u Prijedoru, ostale igrače dobro poznajem i vjerujem da neće biti problema da se naviknemo jedni na druge. Momci su u dobroj fizičkoj formi, potrebno je samo malo više poraditi na psihološkom planu nakon nekoliko, za njih, neplaniranih poraza. Imamo do kraja tri gostujuće i dvije domaće utakmice i plan nam je da osvojimo najmanje devet bodova kojima bismo se plasirali negdje između četvrtog i šestog mjesta” – pojasnio je Unčanin.

Debi na klupi Vogošće imaće u Visokom protiv, ove sezone veoma jake, ekipe Bosne.

“Oni su doživjeli vrlo neugodan poraz u Goraždu i sada imaju imperativ da se pred svojom publikom opravdaju. Mi smo, sa druge strane, rasterećeni i to može da bude i odlučujuće” – tvrdi Unčanin.

Što se tiče borbe za titulu, kao favorite vidi Gračanicu, Borac i Izviđač.

“Čini mi se da Bosna polako otpada, dok je kandidat broj jedan Gračanica. Odmah uz nju je Borac, a tu je i uvijek dobri Izviđač. Ova dva tima igraće i finale Kupa BiH, predviđam dvije dobre utakmice i navijam da Borac odbrani pehar” – zaključio je Bojan Unčanin.

Karijera

Bojan Unčanin karijeru je započeo u redovima Borca, a osim “crveno-plavog” dresa, nosio je dresove još samo dva kluba, beogradskog Partizana i Prijedora. Što se tiče trenerskog rada, prvi angažman mu je bio u mlađim kategorijama ŽRK Borac, tada ubjedljivo najbolje ekipe u BiH. Potom preuzima seniore Prijedora, zatim Konjuha iz Živinica, odakle je uslijedio povratak u banjalučki Borac, a sada i odlazak u Vogošću.

Izvor: Glassrpske/ Siniša Kotaraš

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/bojan-uncanin-sjeo-na-klupu-vogosce-jedini-zadatak-uci-u-doigravanje/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])