Banjalučki rukometaši otišli na zasluženi odmor: Kvalitetna rotacija najveća snaga Borca

Objavljeno: 24. 12. 2019 u 16:22h

Odigravanjem finalne utakmice Svesrpskog kupa na Palama i rukometaši Borac m:tela otišli su na više nego zasluženi odmor. “Crveno-plavi” su prvi dio Premijer lige završili na prvom mjestu, što im je i bio cilj, pa ih na proljeće očekuje velika borba za povratak šampionske titule u vitrine najtrofejnijeg kluba u BiH, ali i odbrana pehara u Kupu BiH.

Banjalučani su se, istina, rano oprostili od Evrope, ali to nije pokvarilo kompletan pozitivan učinak ekipe koju sa klupe predvodi Mirko Mikić.

“Iza nas je ostala duga i naporna polusezona na čijem kraju, kada se sve sabere, možemo reći da smo zadovoljni. Prvi smo i to je dobro, ali sigurno da ima stvari sa kojima nikako ne možemo biti zadovoljni. Bez obzira na sve problema sa kojima smo se suočavali, a bilo ih je, i to veoma ozbiljnih, ne smijemo sebi dozvoliti da u “Boriku” gubimo utakmice. Naša najveća snaga je kvalitetna rotacija i klupa koju nemaju naši rivali. Uostalom, nemamo nijednog igrača među deset ili 15 najboljih strijelaca, ali smo opet prvi” – rekao je Mikić.

Rukometaši Borca polusezonu su završili porazom od Vojvodine u finalu Svesrpskog kupa tek poslije sedmeraca.

“Odigrali smo sa prvakom Srbije 22:22, ali nismo imali sreće u šutevima sa sedam metara. Ipak, igra protiv tima koji pruža dobre partije i nastupa u SEHA ligi je bila na zavidnom nivou i zadovoljan sam kako smo sa podmlađenom ekipom izgledali na terenu. To je još jedan dokaz da smo na pravom putu, putokaz kako treba da radimo. Ovi klinci skreću pažnju na sebe i na proljeće će dobijati još više šanse” – poručio je Mikić.

Okupljanje za nastavak prvenstva predviđeno je za 10. januar i velika je vjerovatnoća da će Borac m:tel ostati u istom sastavu.

“Koliko ja znam, nekoliko igrača ima ponude od klubova iz inostranstva, ali se ja nadam da ćemo ipak ostati na okupu. Ukoliko to bude tako, onda vjerovatno neće biti potrebe za dovođenjem pojačanja, pogotovo što ćemo igrati samo domaća takmičenja. Svakako, naše ambicije ostaju nepromijenjene, borba za sva tri trofeja i mislim da možemo do njih. Istina biće teško, ali ako budemo pravi onda kada je najpotrebnije, nije nemoguće” – zaključio je strateg Banjalučana.

Priznanje Ljubišiću, priznanje klubu

Iskusni golman Bojan Ljubišić proglašen je za najboljeg sportistu Republike Srpske što je u Borcu dočekano sa oduševljenjem.

“To je veliko priznanje za cijeli klub, za mene kao trenera, ali najviše za njega samog. Naravno da smo ponosni na Hansa, a ova nagrada je ujedno i stimulans mlađim igračima da nastave sa još boljim radom. Ljubišić mnogo znači ovom timu jer za sobom povlači i mlađe golmane. Uz njega je Slađan Subotić strahovito napredovao, i sada sam u situaciji da se ne bojim kada je Bojan povrijeđen. A tu su i dva mlada i izuzetno talentovana golmana Zoran Radić i Lazar Bera, koji najozbiljnije kucaju na vrata prvog tima” – istakao je Mikić.

Izvor: Glassrpske/ Siniša Kotaraš

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/banjalucki-rukometasi-otisli-na-zasluzeni-odmor-kvalitetna-rotacija-najveca-snaga-borca/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])