U 2018. godini najbolji Novak Đoković i Tijana Bošković

Objavljeno: 21. 12. 2018 u 20:47h

Prvi teniser svijeta Novak Ðoković i najbolja odbojkašica svijeta Tijana Bošković, na večerašnjoj svečanosti u Domu narodne Skupštine, proglašeni su za najbolje sportiste Srbije u 2018. godini, u tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije. 

Ðoković, koji se u velikom stilu vratio na vrh ATP trofejima na Vimbldonu i US Openu, sedmi put je laureat OKS, dok je Boškovićevoj, poslije titule prvaka svijeta u Japanu sa reprezentacijom, gdje je bila MVP takmičenja, ovo prvo priznanje, s tim da je lane dobila nagradu za najbolju mladu sportiskinju.

Najbolji ženski tim je odbojkaška selekcija Srbije, muški – basketaši Srbije koji su prvaci svijeta, a tekvondiskinja Nadica Božanić najbolji mladi sportista poslije juniorske titule šampiona svijeta.

Nagrada za trenera godine otišla je u ruke selektora odbojkašica Zorana Terzića.

Posebna priznanja dobili su Ivana Španović (atletika), Jovana Preković (karate), Goran Obradović (trener Španovićeve), Roksanda Atanasov (trener Prekovićeve) i Marijan Vajda (trener Ðokovića).

Bivšoj trofejnoj reprezentativki Srbije u streljaštvu, Jasni Šekarić, dodijeljena je nagrada “Olimpijsko srce”.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/u-2018-godini-najbolji-novak-djokovic-i-tijana-boskovic/||claudebot