Problem iz prošlosti kuca na vrata: Mančester sitiju prijeti najteža kazna u istoriji

Objavljeno: 3. 1. 2019 u 20:30h

Fudbalski klub Mančester siti mogao bi da se oprosti od takmičenja u Evropi narednih godina, jer se ponovio problem iz prošlosti i kuca na vrata. 

Radi se o mahinaciji sa ugovorom od firme “Itihad”, koja je u rukama vlasnika kluba, a koja je uplatila više od 60 miliona na ime sponzorstva.

Pošto je takav način strogo zabranjen, te ako se utvrdi da su se radile nelegalne radnje oko uplata, Siti bi mogao da ostane bez Lige šampiona, ali, ne ove sezone u kojoj će igrati osminu finala protiv Šalkea.

“Građani” su ranije pravili isti prestup, dok se iz kluba za sada nisu oglašavali, iako su počela ozbiljna pisanja ostrvskih, ali i njemačkih medija o ovom slučaju.

Prošli put kada se dogodila slična stvar, vlasnici Sitija su morali da plate kompenzaciju od preko 50 miliona evra, dok su četiri godine nakon toga bili pod striktnim nadzorom zbog kršenja fer-pleja.

Ukoliko se ispostavi tačnim da je ponovo prekršen fer-plej, to će biti najteža kazna u istoriji evropskog fudbala, a Englezi strahuju da godinama nećemo vidjeti Siti u Evropi, prenosi Blic.

Izvor: Blic/ M. D.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/problem-iz-proslosti-kuca-na-vrata-mancester-sitiju-prijeti-najteza-kazna-u-istoriji/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])