Petorostruki olimpijski pobjednik obolio od raka testisa

Objavljeno: 25. 1. 2019 u 18:14h

Petorostruki olimpijski pobjednik, plivač Nejtan Adrijan otkrio je da boluje od raka testisa. 

“Osjećao sam da nešto nije u redu, nažalost, nakon posjete specijalistima, otkriven je rak u ranoj fazi, počeo sam liječenje i prognoza je dobra” – napisao je Adrijan na Instagramu, a onda poručio da se brzo vraća u bazen.

Želi nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

https://www.instagram.com/p/BtB85G9hg8S/?utm_source=ig_embed

“Život je kao i trka na 100 metara slobodno, težak i brz tako da ne možete uvijek vidjeti ko je ili šta je iza vas. U bazen ću se vratiti za nekoliko sdemica s ciljem odlaska u Tokio” – poručio je hrabri plivač, koji će na operaciju početkom iduće sedmice.

Adrijan je vlasnik pet olimpijskih zlata. Jedino pojedinačno osvojio je na OI u Londonu 2012. godine u trci na 100 metara slobodno.

Preostala četiri zlata osvojio je kao dio američke štafete. U svojoj bogatoj kolekciji ima i jedno olimpijsko srebro te dvije bronzane medalje.

Izvor: 24sata.hr/ Jelena Ćubel

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/petorostruki-olimpijski-pobjednik-obolio-od-raka-testisa/||claudebot