Đoković predao krunu, Amerikanci mu zviždali!

Objavljeno: 2. 9. 2019 u 10:06h

“Broj 1” se borio sa Vavrinkom, ali ga je savladala povreda. Federer i Nadal sada ponovo imaju šansu da “pobjegnu” za jedan “slem”.

(1) Novak Đoković nije prvi put izgubio od (23) Stena Vavrinke na US openu, pa ni gren slem turnirima, ali prvi put nije bio u stanju da završi meč do kraja.

Šampion je predao krunu pri vođstvu Švajcarca od 4:6, 5:7, 1:2.

Srbin je praktično od Vimbldona igrao pod bolom, u Sinsinatiju ga je mučio desni lakat, tokom treninga je moglo da se vidi kako mu fizioterapeut “namješta” lijevo rame, ali je on uporno ponavljao da je sve u redu, ne želeći da gradi alibi pred odbranu titule u Njujorku, odnosno napad na 18. “mejdžor” u karijeri.

Napad je završen u ponedjeljak rano ujutru po našem vremenu, u meču osmine finala “Flašing medouza”.

Novak je čestitao Stenu i priznao da ne može više, a njujorška publika još jednom pokazala koliko je teško podnosila njegove titule iz 2011, 2015. i 2018.

“Šta mogu da kažem na to? Nisam se našao uvrijeđenim, zaista me ne zanimaju takve stvari. Poštujem druge i nadam se da drugi mogu da poštuju moju odluku i mene. Žao mi je publike, željeli su da gledaju cijeli meč, ali tako je, kako je. Nisam ni prvi ni posljednji igrač koji je morao da preda zbog povrede”, rekao je i dodao:

“Lijevo rame je u pitanju, zbog toga sam predao. Bol traje već nedjeljama, nekad osjećam više, nekad manje. Sad nisam osjećao kao da mogu da udaram lopticu. To je sve što imam da kažem. Ne želim više da govorim o svojim povredama. Čestitam Stenu, želim mu sve najbolje u nastavku turnira”.

Na pitanje da li će moći da igra do kraja sezone, odgovorio je…

“Vidjećemo kako će se sve odvijati. Uradio sam dosta različitih tretmana u posljednjih nekolkio nedjelja. Moraću ponovo, kako bih vidio reakciju ramena. Jasno je da ću se brže oporaviti ukoliko ne budem igrao, ali planiram da igram u Tokiju. Sezona još nije gotova, iako je kraj sa Slemovima. Mada, osvojio sam ih dva, igrao polufinale u Parizu… Ne mogu da se žalim poslije svega”.

Do daljeg, Srbin će ostati na 16 gren slem titula, dvije manje od (2) Rafaela Nadala i četiri od (3) Rodžera Federera.

“Nije tajna, cilj mi je da osvojim najviše Slemova, da dostignem taj Rodžerov rekord, ali istovremeno sam svjestan da je to jako dug put i da ima još vremena. Nadam se da ću moći da igram još nekoliko godina. Sad je bitno da sačuvam tijelo i probam da se fokusiram samo da najveće turnire”.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/planeta-sporta/djokovic-predao-krunu-amerikanci-mu-zvizdali/||claudebot