Upravni odbor KK Borca odgovorio “Upravnom odboru” KK Borca

Objavljeno: 20. 3. 2018 u 09:38h

Vijest dana bi trebala biti da je KK Borac sa četvoricom igrača savladao KK Varda. Ali, nije.

Uspjeh tima KK Borac u drugom je planu, jer po našem starom običaju traju razmirice u rukovodstvu, a sve ono što se dešava na terenu- danas je u drugom planu.

Uistinu, za Borac su u ovoj utakmici igrala četvorica seniora, a ostalo su bili juniori, jer devet seniora nije željelo da igra. Sjedili su na tribinama i posmatrali meč. Zašto? Jer je u KK Borcu počela prvo tajna, a sada i javna podjeljenost rukovodećih struktura, koja se prenijela i na čitav tim. Mada i jedni i drugi tvrde da nisu željeli da „opterećuju javnost“ internim problemima, već samo po jednim „stidljivim“ saopštenjem, očigledno je da u Borcu, koji već godinama „diše na škrge“ nešto debelo ne štima.

Prvo saopštenje, koje su dobili mediji bilo je od Upravnog odbora KK Borac, i tu ništa ne bi bilo čudno da se u njemu ne spočitava nikome drugom do- Upravnom odboru KK Borca.

Prenosimo dio tog saopštenja:

Trenutno stanje u klubu je anarhija, a najveći krivci za to su prvi čovjek UO Nenad Ignjatić i trener Bojan Božić. Uprava je smatrala da je za Borac najbolje da se ne oglašava, da unutar svojih redova prevaziđe problem i na taj način zaštiti sve ono dobro urađeno u ovoj sezoni.

Ipak, reagovali su jer “klupske odluke trener ne poštuje i svoje igrače naziva izdajnicima”, s ciljem da “javnosti predstavimo šta se dešava u klubu i da zaštiti igrače”, koji su zbog nagomilanih problema odbili da igraju protiv Varde HE.

Ostvarenje ciljeva Borca je započeto sa formiranjem novog upravnog odbora koji je po svom dolasku finansije doveo u red i klub posluje bez novčanih problema. Otvorena je i besplatna škola košarke, a prvi tim je ove sezone dobio stipendije, idealne uslove za treniranje, kompletnu sportsku opremu, obezbjeđen prevoz, hranu i smještaj za gostovanja. Osim toga renovirane su i klupske prostorije sa namjerom da se otvori i sportski muzej koji bi još više inspirisao najmlađe da jednog dana i njihovi uspjesi budu dio istog muzeja. U istom saopštenju dalje se navodi:

“Da bi se ovaj cilj ostvario u potpunosti, potrebno je da se u klubu izgradi čvrst sistem u kojem Upravni odbor mora da radi isključivo volonterski, a da svaki dio sistema bude zamjenjiv bez ugrožavanja kluba i cilja. Nažalost, u ovom trenutku, sistem je narušen od strane trenera Bojana Božića i predsjednika UO Nenada Ignjatića. Važno je reći da upravni odbor nema ništa lično protiv bilo koga, već protiv anarhije, a nepoštovanje sistema je nastalo kada je trener bez konsultacije iz prvog tima izbacio igrača Arsenija Vučkovića, a predsjednik UO istom igraču izdao ispisnicu bez konsultacije i saglasnosti upravnog odbora. Takvim postupkom, nanesena je finansijska šteta klubu i UO je smatrao da je odgovarajuće rješenje smjena trenera koji ne poštuje sistem odlučivanja”.

Međutim,predsjednik UO Borca Nenad Ignjatić-Maki kaže da stvari iz saopštenja dijela UO-nisu tačne.

“Ne samo da se ne bih složio da je u pitanju anarhija, već je potpuno suprotna situacija. Odstranjivanje Vučkovića iz tima je samo stvar, koju su pojedinci vidjeli kao šansu da preuzmu ovaj klub u potpunosti. Vučković je odstranjen iz kluba željom igrača i odlukom trenera. Trener je sproveo želje igrača, jer je Vučkovič narušavao klupsku disciplinu. Valjda trener treba da se bavi svojim poslom. Kad je to uradio svi su bili obavješteni, a nakon toga sam ja pozvan na sastanak, ali ne i na sjednicu UO, kojem sam predsjednik. Zvuči li to normalno?”

Ignjatić kaže da je tada počela salva napada na trenera Božića, kome je on stao u zaštitu:

“Činili su sve da smjene trenera, koji je tada zauzimao drugo mjesto na tabeli. A šta trener treba da uradi da bi se reklo da dobro radi, osim da se tim koji vodi, dobro kotira. Nisam se složio s tim zahtjevima, niti ću, jer oni nemaju sportski motiv. Motiv koji imaju- meni je nepoznat. Da je u pitanju novac, shvatio bih, ali nije, jer Borac nije mjesto koje donosi novac, nego ljubav nas entuzijasta i zaljubljenika,koji smo decenije ostavili na parketu.”

O neigranju većeg dijela seniora protiv Varde, Ignjatić kaže:

“Igrači trebaju da igraju, a ne da se bave poilitikom kluba. A klub treba da im da uslove. Žao mi je što su instruisani od pojedinih članova UO, i iskreno mislim da su obmanuti, što će i shvatiti.”

KK Borac uspio se plasirati u play off, što mu je bio i zvaničan cilj na početku sezone i u krugu je klubova, koji se bore za šampionski naslov.

Tim trenera Božića, trenutno zauzima treću poziciju.

#FirstStep2018 / Banjaluka.com

Broj pregleda: 2389

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/upravni-odbor-kk-borca-odgovorio-upravnom-odboru-kk-borca/||claudebot