Trener Igokee prebačen u Beograd

Objavljeno: 25. 9. 2019 u 16:43h

Trener Igokee Aleksandar Trifunović prebačen je iz Banjaluke u Beograd, gdje će ljekari nastaviti da prate njegov oporavak od blažeg moždanog udara, koji je doživio prije desetak dana.

O datumu eventualnog povratka na funkciju niko iz Igokee ne želi da govori, već se pozivaju na nalaze ljekara, koji će dati posljednju riječ. Ujedno ne žele ni da ubrzavaju proces oporavka jer je u ovakvim slučajevima potrebno mirovanje.

“Trifunović je dobro, nalazi ljekarskih pregleda su dobri i oporavak ide očekivanom dinamikom. Često se čujem s njim i sada je u Beogradu na dodatnim pretragama. O terminu povratka ne možemo ništa još da govorimo jer čekamo konačnu riječ struke odnosno ljekara” – izjavio je tim menadžer Igokee Siniša Kovačević.

Umjesto Trifunovića, treninge vode njegovi pomoćnici Marko Barać i Žarko Milaković, koji su predvodili ekipu na turniru u Turskoj i upisali pobjedu protiv Bujukčekmečea, te poraz od Karšijake. Novu provjeru Aleksandrovčani će imati večeras u Tuzli protiv Slobode, koju su već dobili na svom terenu.

“Trebalo je da nam ovaj susret bude posljednja provjera pred početak nove sezone, ali je skoro sigurno da ćemo imati još jednu utakmicu, vjerovatno za vikend i čekamo potvrdu. Pred susret u Tuzli imamo određenih problema jer nam nekoliko igrača ima grip, pa neki od njih neće putovati i igraćemo u kombinovanom sastavu, tako da će šansa biti pružena mlađim igračima koji će iduće sezone više igrati Ligu BiH” – dodao je Kovačević.

Poslije jedne sezone izbivanja Igokea se vraća u Ligu BiH, tako da će uporedo igrati na dva fronta i to sa jednim timom, doduše malo proširenim.

“Nećemo praviti dva tima jer nemamo toliki fond igrača, a to je teško i organizaciono izdržati. Imaćemo jedan tim koji će igrati na dva fronta. Oni igrači koji u ABA ligi budu imali manju minutažu u Ligi BiH dobijaće više minuta da se dokažu i izbore za što bolju poziciju među najboljima. U ovom trenutku računamo na 14 igrača koji će biti prijavljeni za regionalno takmičenje, a pridodaćemo još tri ili četiri mlađa za prvenstvo BiH” – istakao je Kovačević.

Prvi mečevi

Prvu utakmicu u novoj sezoni ABA lige Igokea će odigrati 5. oktobra protiv Partizana na svom terenu, dok bi prvo iskušenje u Ligi BiH trebalo da imaju u Vogošći 12. oktobra, mada treba vjerovati da će termin tog susreta biti promijenjen jer Igokea istog dana gostuje Mornaru u drugom kolu regionalnog takmičenja.

Izvor: Glassrpske/ Milan Zubović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/trener-igokee-prebacen-u-beograd/||claudebot