Promjene u OKK Borac: Tibor Florijan novi direktor, Lončar i Taušan vode ekipu

Objavljeno: 23. 3. 2018 u 18:01h

Tibor Florijan i zvanično je direktor Omladinskog košarkaškog kluba Borac, odlučeno je u četvrtak na sjednici Skupštine banjalučkog kluba, dok će treneri biti dosadašnji pomoćni trener Marko Taušan i kapiten Srđan Lončar.

Florijan je zamijenio Bojana Božića, koji je nakon nesuglasica u klubu i zahtjeva igrača podnio ostavke na mjesta direktora i trenera. Skupština je prihvatila odluku o razrješenju Saše Risovića i Nenada Baroša, a umjesto njih u Upravnom odboru su Dejan Čato i Milan Đajić.

Novi članovi Skupštine su Igor Maksić i Peđa Lončar, predstavnik igrača, a jedno mjesto je ponuđeno Gradskoj upravi. Članovi Skupštine više nisu Florijan, Saša Krejić i igrač Sergej Pucar, a kao što je najavljeno, Nenad Ignjatić će ostati predsjednik do kraja sezone kako klub ne bi ostao bez oba odgovorna lica (Božić).

“Cilj je da napravimo funkcionalniji i organizovaniji klub. Ne bih o sportskim ciljevima, jer je kraj sezone. Ekipa se plasirala u plej-of i boriće se da što bolje odigra”, rekao je Florijan.

Božić se oglasio saopštenjem podsjećajući da je ulogu trenera preuzeo u ljeto 2015, a direktora 2016. i da se od tada mnogo pozitivnih stvari desilo u Borcu, koji je preuzeo kada je osam igrača promijenilo sredinu. Istakao je da je bio primoran da traži igrače te da je cilj ostanka u Prvoj ligi RS te sezone ispunjen, da je naredne sa podmlađenim timom (18 godina i tri mjeseca prosjek starosti) Borac bio deveti, a da je sada sa pojačanim timom izborio plej-of.

“Ponosan sam na rad u Borcu. Kada sam preuzeo ulogu direktora, nije bilo mlađih kategorija, a danas predstavljaju ogroman potencijal kluba, sanirana su određena dugovanja i klub nesmetano funkcioniše. Neki igrači smatraju da sam, nakon svih dešavanja, ‘kočnica njihovog napretka’ i pitali su se ‘da li sam spreman da podnesem žrtvu i podnesem ostavku zarad interesa kluba’. Nikome ne želim, niti ću biti kočnica za bilo šta, ukoliko neko misli da može da ostvari visoke ciljeve, a da ga ja sputavam, rado se povlačim. Spreman sam da se žrtvujem, po ko zna koji put za ovaj klub, jer niko nije iznad interesa istog. Želim da zahvalim navijačima i bivšim i sadašnjim igračima koji su mi dali podršku, medijima, a Borcu želim sve najbolje i biću najsrećniji košarkaški radnik u gradu ukoliko već u maju u klub stigne titula, koja bi značila povratak u Ligu BiH”, napisao je između ostalog Božić.

Leotar čeka Vardu

Košarkaši Leotara, lidera Prve lige RS, u 21. kolu dočekuju Vardu HE, a duel u Trebinju je na programu od 19 časova. Ostali parovi, subota: Sutjeska – Borac (16), Bratunac – Princip (18), Slavija 1996 – Rudar 2015 (18.30), nedjelja: Rogatica – Prijedor (18), utorak: Sokolac – Student Igokea (20).

Košarkašice Kozare iz Gradiške i Trebinja 03 odigraće u subotu u Aleksandrovcu od 16 časova drugi meč finalne serije doigravanja Prve lige RS. U prvoj utakmici u Trebinju slavila je domaća ekipa, a serija se igra na tri dobijena meča.

Izvor: Nezavisne/ Maja Predragović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/promjene-u-okk-borac-tibor-florijan-novi-direktor-loncar-i-tausan-vode-ekipu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])