OKK Borac u potrazi za iskusnim trenerom

Objavljeno: 19. 5. 2018 u 13:17h

Turbulentna sezona je iza košarkaša Borca koji su sada na zaslužnom odmoru dok uprava kluba pravi planove za iduću sezonu.

Banjalučani su bili blizu šampionske titule, ali je Bratunac u finalnoj seriji plej-ofa slavio sa 3:1 tako da će “crveno-plavi” od iduće jeseni ponovo igrati Prvu ligu Republike Srpske, šestu godinu zaredom.

“Trenutno rezimiramo sezonu i sumiramo ono što smo napravili pa ćemo onda da pravimo planove za iduću. Još je sve u nezvaničnim razgovorima i tek treba da sjednemo svi zajedno i dogovorimo pravac u kojem ćemo dalje djelovati. Nema još ništa konkretno i rano je još da bilo šta radimo” – rekao je direktor Borca Tibor Florjan.

Kada je Florjan preuzeo funkciju od bivšeg direktora i trenera Bojana Božića za kormilara ekipe postavio je Božićevog pomoćnika Marka Taušana sa kojim je imao dogovor da tu bude do kraja sezone.

“Taušan je ranije bio pomoćni trener i ostaće na toj poziciji, dok tek treba da vidimo hoćemo li nekoga dovoditi za iduću sezonu. Ništa nije isključeno i imamo nekih opcija koje su za sada samo na usmenom dogovoru, ali je sve na dugom štapu. Jednostavno, u Banjaluci nema viška kvalitetnih trenera i slaba je ponuda tako da moramo dobro razmisliti šta nam je činiti. Ujedno, taj bi trener trebalo malo da radi i sa mlađim kategorijama” – rekao je Florjan.

Zadovoljan je ostvarenim u sezoni jer je Borac bio treći na kraju ligaškog dijela takmičenja, a u polufinalu je eliminisao Sokolac sa 2:1 u seriji.

“Gledajući šta se sve izdešavalo i problema sa upravom napravili smo odličan uspjeh plasmanom u finale plej-ofa. Kada smo vidjeli da nam je Bratunac rival u finalu porasli su nam apetiti, ali su oni zasluženo slavili i ovo je realan rezultat” – dodao je Florjan.

Bojkot

Sredinom marta igrači su bojkotovali trenera Božića i nisu igrali na susretu sa Vardom HE u “Boriku” da bi se vratili u tim nakon što je Bojan Božić podnio ostavku te odigrali završnicu prvenstva.

Izvor: Glassrpske/ Milan Zubović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/okk-borac-u-potrazi-za-iskusnim-trenerom/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])