Košarkašica Orlova Dragana Svitlica: Raduje me timski duh

Objavljeno: 23. 9. 2019 u 19:41h

Trener košarkašica Orlova Dragana Svitlica bila je prezadovoljna osvajanjem prvog mjesta na Četvrtom memorijalnom turniru “Aco-Prle-Milenko”, kojem je njena ekipa bila domaćin.

Banjalučanke su prvo pobijedile tuzlansko Jedinstvo rezultatom 105:76, da bi u finalu bile bolje od 021 Novog Sada sa 63:59.

Treće mjesto pripalo je Mariboru, koji je bio bolji od Jedinstva sa 79:54. Za najkorisniju igračicu turnira izabrana je Tamara Rajić iz pobjedničke ekipe.

“Prezadovoljna sam osvojenim prvim mjestom na turniru koji smo organizovali. Prva utakmica bila je neočekivano laka, pa su šansu dobile svih 12 igračica, da bi njih deset imale podjednaku minutažu. Drugi meč bio je mnogo jači, baš kako smo očekivale. Naša dobra igra u tranziciji, jer smo uspjele da pretrčimo protivnice, kao i veoma jaka odbrana, trasirale su put ka pobjedi. Posebno me raduje timski duh jer smo imale i nekoliko loših minuta koje smo zajedničke uspjele da prevaziđemo. Ritam duela bio je veoma jak i ponosna sam na ekipu” – istakla je Svitlica.

Za Orlove je debitovala Amerikanka Mia Morison, koja je odigrala obje utakmice i pokazala da će biti dobro pojačanje, ali i da je pred njom još mnogo treninga na kojima treba pobliže da se upozna sa ostatkom tima.

“Turnir nam je bio odlična provjera i napredak ekipe je evidentan u odnosu na prvu kontrolnu utakmicu. Sljedeći test imamo već u srijedu protiv Požege i nakon toga okrećemo se prvom kolu NjABA lige, u kojem 2. oktobra gostujemo Partizanu” – dodala je Svitlica.

Izvor: Glassrpske/ Milan Zubović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/kosarkasica-orlova-dragana-svitlica-raduje-me-timski-duh/||claudebot