Kao nekad: “Borik” nosio Borac do pobjede! (Foto) (Video)

Objavljeno: 23. 4. 2018 u 09:43h

Banjalučani su sinoć podsjetili na najslavnije dana košarke u Banjaluci, ispunili dvoranu “Borik” i nosili Borac do pobjede protiv Bratunca za 1:0 u finalnoj seriji plej-ofa Prve lige Republike Srpske.

Borac je na dva koraka od titule prvaka Republike Srpske i povratka u Premijer ligu Bosne i Hercegovine nakon što je u prvom susretu finala plej-ofa savladao ekipu Bratunca rezultatom 64:50  (18:19, 14:18, 17:6, 15:7).

Gostujući tim, koji s klupe predvodi Milivoje Mađenović, bolje je ušao u meč u veoma bučnom “Boriku” i brzo poveo sa 14:5, što je natjeralo mladog šefa struke crveno-plavih Marka Taušana da pozove minut odmora jer je malo šta polazilo za rukom njegovim izabranicima.

Poslije tajm-auta, Borac je počeo lagano da se diže i na minut i 15 sekundi prije kraja prve četvrtine stigne do izjednačenja (16:16), ali je Bratunac ipak stekao minimalnu prednost nakon isteka 10 minuta (18:19).

Bratunčani ni u drugom kvartalu nisu bili previše impresionirani navijanjem niti skoro dupke punom dvoranom, pa su bez većih problema održavali vođstvo i na odmor otišli sa prednošću od pet poena (32:37).

Međutim, u nastavku, tim mladog banjalučkog trenera, nošem frenetičnim bodrenjem navijača, zaigrao je angažovanije u odbrani što je rezultiralo i nekim laganim poenima za preokret i prvo vođstvo poslije dugo vremena, da bi se u odlučujući period ušlo sa “plus pet” u korist crveno-plavih.

Kada je Srđan Lončar pogodio trojku sredinom posljednje četvrtine i odveo Borac na 10 koševa prednosti, bilo je jasno da u ovako tvrdom meču, Bratunčani nemaju snage za preokret.

Do kraja je Borac još dodatno dizao prednost i stigao do vođstva od 1:0.

Najzaslužniji za trijumf bili su Peđa Lončar sa 22 koša i Nebojša Nikolić sa pogotkom manje, a odličnu partiju takođe je pružio i Srđan Lončar sa 16 poena.

Na drugoj strani, kod gostiju iz Bratunca prva imena susreta bili su Goran Bogičević sa 14 i Nikola Pilindavić sa 12 pogodaka. Dvocifreni učinak ostvario je i Zoran Kupusović (10).

Drugi meč finalne serije igra se u srijedu u Bratuncu, a šampionsku titulu će osvojiti ekipa koja prva stigne do tri pobjede.

BORAC: Dragičević, Omerkadić, Nikolić 21, Barbarez, Aničić, Lončar P. 22, Lončar S. 16, Samardžić 3, Stupar, Lakić 2, Kecman, Ćulum. Trener Marko Taušan

BRATUNAC: Bogičević 14, Kupusović 10, Deurić, Erkić 5, Maksimović, Milošević, Deronjić, Alempić, Jokić, Milidrag 2, Kovač 7, Pilindavić 12. Trener: Milivoje Mađenović.

Izvor: Mondo / Foto: Nebojša Šatara

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/kao-nekad-borik-nosio-borac-do-pobjede-foto-video/||claudebot