Igokea u subotu igra važan meč u ABA ligi sa Mornarom

Objavljeno: 2. 3. 2019 u 09:38h

​Tri kola su do kraja regularnog dijela ABA lige, a najveća drama je ko će biti ekipa koja će biti delegirana u niži rang regionalnog takmičenja.

Jedan od timova kojem gori pod nogama je Igokea. U subotu u 20. kolu dočekuju Mornar, koji takođe treba da osigura opstanak. Najugroženija je Krka, koja ima pobjedu manje od Igokee i Olimpije, ali jedan meč može da preokrene sve.

“Sve ekipe igraju pod velikim pritiskom, nazad nema i svaka utakmica može biti odlučujuća. Moramo se nositi s tim pritiskom, ali ovo je za nas jedan od najznačajnijih mečeva”, kaže Dragan Nikolić, trener Igokee, i dodaje:

“I oni su sigurno, kao i mi, očekivali bolji plasman. Ispustili su nekoliko važnih pobjeda u neizvjesnim mečevima protiv kvalitetnih ekipa. Sve ono kako radimo, kako treniramo i kako se osjećamo pokazaće se u subotu. Kompletni smo i zdravi i želimo pobjedu, samo nas to zanima.”

Crnogorci su pobjedu od toga da osiguraju ostanak u ABA ligi i u Laktaše stižu po nju.

“Mornaru je, po svemu, mjesto u ABA ligi. Nastojaćemo da opstanak obezbijedimo već u Laktašima i revanširamo se Igokei za bolan poraz pred našim navijačima u prvom dijelu prvenstva”, dodaje Nemanja Vranješ, igrač Mornara.

Ovo kolo donosi i “vječiti derbi” Crvene zvezde i Partizana. Zvezdi ovaj meč rezultatski nije bitan, ali sigurno neće propustiti priliku da porazi  najljućeg rivala koji ih je nedavno u dramatičnoj završnici nadigrao u finalu Kupa Radivoja Koraća.

“Teško je zaboraviti taj poraz, ali nismo više motivisani zbog poraza u Kupu, derbi je derbi. Nismo ni pod nekim velikim pritiskom, jer smo matematički osigurali prvo mjesto u ligaškom dijelu,” kaže prvotimac Zvezde Dejan Davidovac.

Sa druge strane, Partizan bi (baš kao i Cedevita i Budućnost), da izbjegne četvrto mjesto na tabeli jer to znači da će se plej-ofu u polufinalu sastati sa Zvezdom.

“Ne želimo da razmišljamo o tome da pobeda donosi treće mjesto, a poraz četvrto. Tih 40 minuta je drugačije od bilo koje druge utakmice. Treba se spremiti za nju, a ne gledati šta ona donosi. Pobjeda je veoma značajna za samopouzdanje, a i za navijače. Tu su bitni samo emocije i borba. Ne odlučuje nikakva jačina rostera, niti bilo šta slično”, kaže kapiten “crno-bijelih” Novica Veličković.

Parovi 20. kola, subota: Igokea – Mornar (17), Krka – Cedevita (19), nedjelja: Crvena zvezda – Partizan (18), Cibona – Mega (20), ponedjeljak: FMP – Olimpija (18), Budućnost – Zadar (21).

Izvor: Nezavisne/ Goran Karać

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/igokea-u-subotu-igra-vazan-mec-u-aba-ligi-sa-mornarom/||claudebot