Igokea počinje odbranu titule protiv Širokog Brijega

Objavljeno: 17. 3. 2018 u 16:13h

Voljom žrijeba košarkaši Igokee odbranu šampionske titule BiH započeće protiv velikog rivala Širokog na svom terenu u subotu od 19 časova.

Aleksandrovčani su prvaci pet posljednjih godina, pa i sada važe za velikog favorita, iako ostalih pet timova nisu nimalo naivni i imaju veliku želju da ih skinu sa trona. Trener domaćeg tima Dragan Bajić vjeruje da će pobjedom krenuti u takmičenje.

“Na papiru smo veliki favoriti, ali to moramo pokazati na terenu. Ostale ekipe su se pojačale i neće biti iznenađenje ukoliko doživimo neki poraz. Dva cilja smo ispunili i sada idemo po šampionsku titulu da zaokružimo uspješnu sezonu”- rekao je Bajić.

U preostala dva meča Lige za prvaka u subotu će se sastati Kakanj – Zrinjski (19) i Spars – Bosna Rojal (18). Za ekipu iz Mostara trebalo bi da debituje pojačanje iz NBA lige Tore Mari. Srpska ima dva predstavnika u Ligi za opstanak, Radnik i Mladost. Oba tima dovela su pojačanja pod košem, pa je u Bijeljinu stigao Gojko Sudžum, a u Mrkonjić Grad Dragan Tubak. Bijeljinci su prenijeli svih pet pobjeda u ovaj dio takmičenja i vjeruju da će izbjeći jedno od tri posljednja mjesta na tabeli koja donose selidbu u niži rang.

“Vogošća je dovela dva pojačanja i mnogo podigla svoju igru u poslednjim kolima Lige 12 BiH, te našla recept za pobede. Znamo njihove prednosti, koje ćemo pokušati neutralisati i iskoristiti njihove mane” – rekao je trener Radnika Branislav Vićentić.

Mladost će na noge Bošnjaku u Hadžiće, koji su pobijedili oba puta ove sezone, a prenijeli su sedam od devet pobjeda. Pomalo neočekivano Bošnjak je dobio pojačanje pred Ligu za opstanak. Radi se o doskorašnjem kapitenu Bosne Edinu Rešidoviću, koji je zbog neisplaćenih plata napustio “studente”.

“U dobrom smo položaju na početku, ali se ne smijemo zanositi time već ići na pobjede da što prije osiguramo opstanak. Jesmo ih dobili u gostima, pa će nam sada biti naporno jer je teško dobiti nekoga tri puta zaredom” – kazao je Sladojević.

Parovi prvog kola, subota: Vogošća – Radnik (16.30), Bošnjak – Mladost (16.30), Sloboda – Student (19.30).

Košarkašice

Takmičenje u Ligi BiH za košarkašice biće nastavljeno ovog vikenda, a u 19. kolu se sastaju, subota: Jedinstvo – Mladi Krajišnik (16.30), Rudar – Livno (19.15). Nedjelja: Željezničar – Bugojno (14.30), Brčanka – Banovići (16). Sloboda – Orlovi (igrano u petak).

Izvor: Glassrpske/ Milan Zubović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/igokea-pocinje-odbranu-titule-protiv-sirokog-brijega/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])