Borac bez premca u prvoj ligi

Objavljeno: 26. 12. 2019 u 20:18h

Borac je bez premca poslije prvog dijela sezone. Banjalučani su u 2019. godini ostvarili perfektan učinak i sa velikim optimizmom pripremaju se za nastavak takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske. Svi rivali gledaju u leđa ekipi Marka Šćekića koja je najbližem pratiocu pobjegla za četiri koraka.
Sve u svemu, impresivan prvi dio sezone, a da u banjalučkom klubu ništa ne prepuštaju slučaju pokazuje i posljednja akvizicija. Pojačanje na centarskoj poziciji je Božo Đumić, bivši košarkaš Partizana koji je ovu sezonu započeo u Novom Pazaru, učesniku Druge ABA lige.

“Stvarno sam zadovoljan što sam došao u klub koji odranije ima formirano ime. Dobro su me prihvatili, polako se uklapama i zajedno ćemo pokušati da ispunimo ciljeve. Ekipa je dobra, imamo kvalitet i očekujem da zajedno napredujemo” – rekao je Đumić.

Bivši centar Partizana je po ukusu trenera Marka Šćekića.

“Božo je dobar igrač sa iskustvom igranja u Partizanu, prošao je školu Vojvodine, a nastupao je i u ABA 2 ligi. Očekujemo od njega da donese kvalitet više našoj igri, naročito čvrstinu u reketu” – rekao je Šćekić.

Tu se ne završava prelazni rok za Borac, jer uprava kluba radi na dovođenju još jednog plejmejkera. Svjesni su u klubu da će se konkurenti za plasman u Ligu BiH pojačati u januaru pa i sami žele da unaprijede svoju ekipu i nastave sa dobrim rezultatima. Lani je plasman u viši rang izmakao Banjalučanima usljed velikih problema sa povredama tokom finala protiv Leotara.

“Uvijek ima pritiska, ali mislim da nestaje kada utakmica počne. Ko uspije da se izbori sa tim opterećenjem on i zaslužuje da ide dalje. Mi smo u finalu protiv Leotara imali mnogo problema sa povredama, tri najbolja igrača su ispala iz rotacije. Nadam se da ćemo ove sezone imati više sreće. Svi se pojačavaju, nekoliko ekipa nam prijeti poput Radnika, Drine Princip, Prijedora i Hea. Biće zanimljivo” – rekao je Šćekić.

Plejmejker Srđan Lončar ove sezone ima nešto drugačiju ulogu. Njegovo iskustvo ipak je veoma značajno za Borac.

“Poslije januarskog prelaznog roka sve bude mnogo jasnije. Vidjećemo kako će naši rival izgledati i nakon nekoliko utakmica imaćemo pravu sliku. I mi smo se pojačali i za sada dobro guramo. Cilj je samo jedan, ulazak u Ligu BiH” – rekao je Lončar.

Odmora za košarkaše Borca nema pa će i predstojeće praznike provesti radno. Takmičenje se nastavlja 18. januara kada Borac gostuje Sokocu. Sezonu je za sada obilježio povratnik u redove Borca Nebojša Pavlović, a sa njim, Markovićem i Đumićem pa i mladim Reljićem, Banjalučani zaista imaju veliki kvalitet u reketu za prilike Prve lige.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/borac-bez-premca-u-prvoj-ligi/||claudebot