Banjalučka pivara i KK Borac: Počela besplatna škola košarke za mlade talente

Objavljeno: 23. 1. 2018 u 13:44h

Kao plod saradnje dva najveća banjalučka brenda, Banjalučke pivare i Košarkaškog kluba “Borac”, u Banjaluci je počela sa radom besplatna škola košarke za pionire.

Polaznici Borčeve škole su dječaci rođeni od 2004. do 2008. godine, a cilj pokretanja projekta je da se iz što veće baze mladih talenata oformi pionirska selekcija Borca koja bi, od sljedeće sezone, učestvovala u sistemima takmičenja pod okriljem Košarkaškog saveza Republike Srpske.

“Banjalučka pivara i klub sa najdužom sportskom tradicijom na ovim prostorima obnovili su svoje prijateljstvo u tekućoj košarkaškoj sezoni i zaista nam je posebno zadovoljstvo najaviti početak rada Borčeve škole košarke za najmlađe sportiste, koja se realizuje pod pokroviteljstvom Banjalučke pivare. Povratak Banjalučke pivare u Klub, predstavlja veliko priznanje Upravi Kluba i podršku želji za afirmacijom košarke i domaćih igrača, a ujedno i značajan korak u realizaciji cilja ulaska u Play off Prve lige Republike Srpske”, izjavio je član UO KK “Borac ” Milan Đajić.

Protekle jeseni Banjalučka pivara je obnovila sponzorski ugovor sa Borčevim prvotimcima dajući vjetar u leđa klubu koji se sportskim rezultatima vraća na mjesto koje mu pripada. Banjalučka pivara ovim  potvrđuje svoja nastojanja i opredijeljenja ka afirmaciji sporta, kao i podršci mladim talentima.

“Izuzetno smo ponosni na nastavak saradnje sa jednim od najtrofejnih košarkaških klubova u RS, BiH i iskreno se nadamo da ćemo pokretanjem škole košarke omogućiti velikom broju mališana da naprave svoje prve košarkaške korake, a mladim talentima da razvijaju i grade svoje sportske vještine. Istovremeno, želja nam je da zajedničkim snagama učinimo sve, što je u našoj mogućnosti, da grad na Vrbasu povrati svoj prepoznatljiv košarkaški sjaj”, izjavila je menadžer za odnose sa javnošću Banjalučke pivare Milka Stanivuković.

Uloga trenera u Borčevoj školi košarke povjerena je Vladimiru Pilipoviću koji će sa talentovanim mališanima raditi tri puta nedeljno, u saradnji sa četiri najbolja studenta Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci.

Inače, seniorska selekcija KK “Borac” pobjedom je započela 2018. godinu savladavši, u okviru 12. kola Prve lige Republike Srpske, ekipu Rudara iz Ugljevika rezultatom 82:62.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/banjalucka-pivara-i-kk-borac-pocela-besplatna-skola-kosarke-za-mlade-talente/||claudebot