Aleksa Gatarić, Banjalučanin iz Cedevite pozvan na NBA kamp: Niko me nije gurao, sve sam stekao radom

Objavljeno: 6. 6. 2019 u 17:48h

Kamp “Košarka bez granica” otkrio je brojne NBA igrače. Najupečatljiviji primjer je centar Filadelfije Džoel Embid, ali i njegov zemljak iz Senegala Paskal Sijakam, koji sa Torontom igra finale NBA lige. Kroz ovaj kamp prošli su i mnogi drugi košarkaši, a ove godine pozivnicu je dobio Aleksa Gatarić.

Član Cedevite skrenuo je pažnju na sebe dobrim igrama za ovaj zagrebački klub u hrvatskom prvenstvu i juniorskoj ABA ligi. Rođen je 2002. godine u Banjaluci, a u Cedevitu je otišao iz Košarkaškog kluba Ruki. Iznenadio ga je poziv na kamp koji će od 9. do 12. juna biti održan u Rigi.

“Bio sam u školi i mama me je nazvala da mi saopšti informaciju. Morao sam izaći napolje, od uzbuđenja nisam mogao da budem na času. Srećan sam zbog poziva. Naporan rad se isplatio, došao sam iz male sredine i ovo je svakako uspjeh. Sve sam stekao svojim radom, drago mi je što mogu da kažem da me niko nije gurao. Nikada nisam bio glavni igrač, ne mogu reći da sam bio u drugom planu, ali igrao sam sa momcima koji su imali veću ulogu. U Cedeviti se sve promijenilo i prija mi uloga lidera. Volim da preuzimam odgovornost, volim da odlučujem utakmice. Ponekad je to nezavidna uloga, jer kad promašiš šut znaš da si kriv, ali bez obzira na to, nemam strah da rješavam utakmice” – rekao je Gatarić.

Prošle godine je kamp “Košarka bez granica” održan u Beogradu, za igrače rođene 2001. godine. MVP kampa bio je Deni Avdija, košarkaš Makabija i sin bivšeg igrača Crvene zvezde Zufera Avdije. Ovaj mladić već igra za prvi tim “ponosa Izraela”, a Aleksa se nada da će i on uskoro zakucati na vrata prvog tima Cedevite.

“Prezadovoljan sam. Uslovi su nevjerovatni, a na dobro se lako navići. Ja sam prilagodljiv, tako da sam se brzo uklopio. Imamo dvoranu 24 časa na raspolaganju i treneri su uvijek tu za nas. Zbog svih faktora sam dosta napredovao i dolazak u Zagreb bio je pun pogodak. Završili smo četvrti u ABA ligi, mislim da smo mogli više da nas povrede nisu oslabile. Cilj mi je da što prije debitujem za prvi tim. Dosta vremena provodim sa momcima iz B tima, upoznao sam i Andriju Stipanovića koji je sjajan momak i veliki motivator” – rekao je Gatarić.

Spajanje Cedevite i Olimpije u jedan klub neće uticati na rad Cedevitine akademije koja će i dalje biti na Zagrebačkom velesajmu. NBA kampovi su uvijek dobra prilika da mladi igrači upoznaju NBA asove i velike trenere. U Beogradu je prošle godine boravio Greg Popovič pa se Aleksa nada da će i u Letoniji biti poznatih imena.

“Volio sam igru Krisa Pola, bio mi je uzor. Sada sam promijenio stil pa se više ne ugledam na njega. U Rigu idem da naučim nešto novo i upijam znanje trenera i igrača. Nadam se da će mi kamp pomoći da postanem bolji košarkaš” – rekao je Gatarić.

Pored njega u Rigi će se naći i dvojac beogradskog Partizana Luka Tarlać, sin Dragana Tarlaća i Lazar Stefanović. Tu je i Hrvat iz Reala Boris Tišma, Leo Menalo iz Stela Azure i Cibonin Roko Prkačin. Crnu Goru predstavlja Aleksa Bulajić, član njemačkog Ulma.

Poziv u A selekciju BiH

Aleksa Gatarić prošle godine je igrao za kadetsku reprezentaciju BiH, a njegov talenat nije prošao nezapaženo ni kod selektora A selekcije Vedrana Bosnića.

“Dobio sam poziv da se pridružim pripremama. Ovo ljeto ću provesti s njima i to je još jedno veliko priznanje” –  rekao je Gatarić.

Izvor: Glassrpske / Ivan Dragičević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/aleksa-gataric-banjalucanin-iz-cedevite-pozvan-na-nba-kamp-niko-me-nije-gurao-sve-sam-stekao-radom/||claudebot