Zeljković jedini kandidat za predsjednika FS RS

Objavljeno: 26. 12. 2019 u 18:04h

Područni fudbalski savezi u Republici Srpskoj imaju rok do 23. januara da održe svoje sjednice skupština i dostave prijedloge svog kandidata za novog predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Kako su i najavili, prvi su potez povukli iz Područnog saveza Banjaluka predloživši svog predsjednika Vicu Zeljkovića. Aktuelni predsjednik Fudbalskog kluba Borac po svemu sudeći biće i jedini kandidat za nasljednika nedavno smijenjenog Mileta Kovačevića.

“Realno je očekivati da će Vico Zeljković ostati jedini kandidat jer se radi o mandatnom periodu do septembra, a on je bio i nosilac svih dosadašnjih aktivnosti u Fudbalskom savezu Republike Srpske. Takođe, to se može zaključiti i na osnovu nekih ranijih razgovora obavljenih u područnim savezima”, rekao je Milorad Lale, potpredsjednik FS RS.

Napominje da će sve procedure imenovanja regulisane Statutom biti ispoštovane. Osim Banjaluke, još šest područnih saveza ima pravo dostaviti eventualna imana, to su: Prijedor, Gradiška, Doboj, Bijeljina, Istočno Sarajevo i Trebinje.

“Područni savezi mogu da podrže prijedlog jednog područnog saveza ili da daju svoj prijedlog. PFS Banjaluka je prvi povukao potez i predložio Vicu Zeljkovića za predsjednika FS RS. Rok za dostavu je 23. januar, a nakon toga imamo mjesec dana za pripremu sjednice Skupštine, dakle najkasnije do 23. februara, iako vjerujemo da će se to desiti i ranije. Zavisi koliko će brzo odreagovati područni savezi”, objasnio je Lale.

O datumima i svim procedurama trebalo je da bude razgovora i na još jednoj u nizu sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske. Bila je planirana u utorak, ali je otkazana za narednu sedmicu.

“Prolongirali smo sjednicu za naradni ponedjeljak. Nekoliko članova je bilo opravdano spriječeno da prisustvuje pa smo odlučili odgoditi. Do ponedjeljka ćemo vjerovatno imati i neke dodatne informacije iz područnih saveza”, kazao je Lale.

Novoizabrani predsjednik FS RS praktično će samo nastaviti ostatak trenutnog četvorogodišnjeg mandata. Novi fudbalski izbori su u septembru. Osim u FS RS, novi predsjednik automatizmom će dobiti i funkciju u Izvršnom odboru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Izvor: Nezavisne/ Vedran Radenović/ Foto: Siniša Pašalić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/zeljkovic-jedini-kandidat-za-predsjednika-fs-rs/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])