Vrijedna pobjeda Borca nad Veležom: Vranješovi golovi za tri boda

Objavljeno: 30. 9. 2019 u 16:41h

Fudbaleri Borca, poslije tri susreta bez pobjede, u 11. kolu Premijer lige BiH savladali su mostarski Velež sa 3:1.

Od samog početka susreta obje ekipe su zaigrale otvoreno i već u uvodnim minutima viđene su poluprilike na obje strane.

U devetom minutu Brandao je snažno šutirao pod prečku sa ivice kaznenog prostora, ali je golman domaćih Mladen Lučić sjajno intervenisao i loptu izbacio u korner.

Pet minuta kasnije dosuđen je penal za Borac, kada je u kaznenom prostoru domaćih Kosta Manev srušio Stojana Vranješa. Isti igrač je preuzeo odgovornost i u 16. minutu sa bijele tačke doveo “crveno-plave” do prednosti.

U 23. minutu Jani Urdinov je centrirao sa lijeve strane, ali je udarac glavom Samira Zeljkovića uspio da odbrani Lučić. Osam minuta kasnije zaprijetio je Borac preko Siniše Dujakovića, čiji je šut odbranio Adnan Bobić.

I kada se očekivao kraj prvog dijela, smušena intervencija odbrane Banjalučana poslije centaršuta Nusmira Fajića, u kojoj se najbolje snašao Brandao i izjednačio na 1:1.

Borac je do prednosti došao u 57. minutu. “Rezervista” Ivan Crnov izveo je korner, a najviši u skoku bio je Marko Jovanović i savladao Bobića. U 72. i 73. minutu Saša Kajkut je mogao potvrditi pobjedu Borca, ali prvi put nije bio precizan, dok je drugi put Bobić izašao kao pobjednik. Već u narednom napadu domaći su poveli sa 3:1, a drugi gol na meču postigao je Vranješ.

“Dobra i kvalitetna utakmica sa obje strane. U prvom poluvremenu smo bili nešto lošiji, kada nam je mnogo problema stvarao Brandao. U nastavku susreta odigrali smo odlično, a pravi vođa na terenu je bio kapiten Vranješ, koji nas je doveo do ove veoma važne pobjede” – naglasio je šef stručnog štaba Borca Branislav Krunić.

U narednom, 12. kolu Banjalučani idućeg vikenda dočekuju vodeći Željezničar, sa kojim su na startu šampionata igrali na “Grbavici” neriješeno, 0:0.

Ostali rezultati 11. kola: Zvijezda 09 – Radnik 1:4, Tuzla siti – Željezničar 2:2 (Crnkić 11, Kojić 57 – Krpić 15, 77), Mladost – Sarajevo 0:3 (Milanović 10, Ahmetović 33, Rahmanović 88), Zrinjski – Široki Brijeg 1:3 (Lendrić 22 – Ćorić 17, Bagarić 82, Marić 90+1), Čelik – Sloboda 0:0.

Izvor: Glassrpske/ Siniša Kotaraš

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/vrijedna-pobjeda-borca-nad-velezom-vranjesovi-golovi-za-tri-boda/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])