Vojvodić: Zadovoljni smo na kraju turbulentne godine

Objavljeno: 28. 11. 2018 u 20:10h

Fudbaleri banjalučkog “Borca” broje sitno do odlaska na zimsku pauzu. “Crveno plavi” su prevalili pola puta do zacrtanog cilja – povratka u Premijer ligu BiH. Nakon jesenje polusezone, odmakli su tri koraka od konkurencije u Prvoj ligi Republike Srpske. 

U godini na izmaku štošta su fudbaleri banjalučkog kluba preturili preko glave, i dobrog i lošeg. Ipak, pamtićemo samo dobre stvari, kaže trener Darko Vojvodić, koji hvali svoju ekipu za sve što je uradila do sada.

“Fudbaleri su ti, koji se sve odlično iznijeli na kraju. Nemam nikakve zamjerke za njih. Možemo da diskutujemo o kvalitetu, ali njihov odnos prema klubu, radu i stručnom štabu je bio odličan. Sezona je bila odlična, zasluženo smo prvi. Ljetos je to sve bilo beznadežno, ali se ne bih vraćao na loše momente. U ovom trenutku smo u veoma dobroj situaciji,” kaže Vojvodić.

Kažu, da je napad taj koji donosi pobjede, ali da odbrana donosi titule. Zadnja linija “crveno plavih”, u jesenjem dijelu sezone prvoligaškog karavana Srpske kapitulirala je samo šest puta, a teren Gradskog stadiona u Banjaluci bio je neosvojiva tvrđava za sve rivale.

Osam od 13 pobjeda u prvoligaškom karavanu Srpske, fudbaleri Borca ostvarili su na svom terenu, dok su u gostima tokom jeseni imali učinak od pet pobjeda, dva remija i jednog poraza.

“Nije nam bilo lako. Nailazili smo na ekstremno motivisane protivnike, što je i dobro. Neka je to tako. Ipak, nije nam bilo lako. “Borac” nema prijatelja u ovoj ligi i svi gledaju kako da nas savladaju. Međutim, igrali smo na naš način – napadački, ali smo kontrolislali i odbranu,” zadovoljan je Vojvodić.

Ne krije trener “Borca” da već uveliko razmišlja o igračkim pojačanjima. Stojan Vranješ i Filip Arežeina, prvi su na listi želja, a kaže, da se mjesta u kluba valja naći i za Borisa Raspudića.

“Da li na terenu ili uz teren, manje je bitno, ali trebaju nam oni koji osjećaju puls kluba”, kaže Vojvodić.

Otkriva i čiji dolazak bi smatrao najvećim pojačanjem s prvim danima fudbalskog proljeća u Srpskoj.

“Rekao sam “milion” puta da su “Lešinari” zaštitni znak ovog kluba. Bez njih ovo nema smisla. I oni se moraju vratiti. Da li će to biti dok sam ja u klubu i ovi igrači, vidjećemo, ali “Borac” će uvijek biti “Borac”. Uvijek moramo da znamo koji klub predstavljamo i na koji način ga predstavljamo. Ja sam rekao od prvog dana da znam gdje sam došao i spreman sam sve da uradim za ovaj klub,” rekao je Vojvodić.

Fudbalere “Borca”jedino tišti eliminacija iz Kupa Srpske, ali poručuju da će taj kiks pokušati da nadomjeste dobrim rezultatom u Kupu BiH, u kojem se se domogli četvrtfinala, pa su tako i dalje u igri za evropsku vizu. Na odmor, kažu, idu sa osmijehom.

“Odradili smo jednu odličnu polusezonu, a to su pokazali i rezultati. Iz utakmice u utakmicu smo rasli kao ekipa. Došlo je do malog pada forme u finišu, ali kada sumiramo sve utakmice mislim da smo zasluženo prvi, a prezimili smo i u Kupu BiH, tako da moramo da budemo zadovoljni,” kaže Vladan Danilović, FK “Borac”.

Čelnici kluba poručuju da su zadovoljni radom i van terena. Kažu, da su se u tekućoj sezoni ratosiljali još nekih dugova prošlosti, a da marke novog nisu napravili. Kraj takmičarske godine fudbalski klub “Borac” obilježiće manifestacijom “Crveno plavo veče”, a svoj dolazak tog 7. decembra, između ostalih, već su potvrdili prvi ljudi Fudbalskog saveza Srbije, Slaviša Kokeza, Marko Pantelić i Darko Kovačević.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/vojvodic-zadovoljni-smo-na-kraju-turbulentne-godine/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])