Uskoro elektronski čitači karata na Gradskom stadionu u Banjaluci

Objavljeno: 5. 11. 2019 u 10:04h

Nogometni/Fudbalski savez BiH je u saradnji sa lokalnim zajednicama i klubovima pokrenuo nekoliko infrastrukturnih projekata, za koje je Savez obezbijedio finansijska sredstva iz grantova koje su UEFA i FIFA namijenili svim nacionalnim savezima upravo za unapređenje infrastrukture.

Projekat ugradnje barijera i elektronskih čitača karata na ulazima na stadionima “Gradski stadion” Banjaluka, “Pod Bijelim brijegom” Mostar  i “Asim Ferhatović Hase” Sarajevo

Odlukom Izvršnog odbora NS/FS BiH od 19. februara ove godine praktično započet je ovaj Projekat u sklopu kojeg je i raspoređeno po 100.000  evra za stadione u Banjaluci, Mostaru i Sarajevu.

“Sredstva su dakle, namijenjena za uvođenje barijera i elektronskih čitača karata na ulazima stadiona, a sve s namjerom da se modernizuju stadioni u našoj zemlji te da se podigne i stepen sigurnosti na njima”, saopšteno je iz N/FS BiH.

Kako su naveli, barijere i elektronski čitači karata ugrađeni na stadionima “Bilino polje” i “Grbavica”, pokazali su punu opravdanost i efikasnost u procedurama izdavanja karata i kontrole ulaza, tako da se Izvršni odbor NS/FS BiH opredijelio sprovesti isti projekat i na druge stadione, prevashodno one koji su odobreni za odigravanje zvaničnih UEFA utakmica.

Sistem barijera podrazumjeva i kompletan softver i hardver za štampanje ulaznica i njihovu kontrolu prilikom ulaska na stadion.

Na stadionu “Pod Bijelim brijegom” u Mostaru kompletan projekat je završen u avgustu ove godine. Vrijednost radova bila je u okviru odobrenih 195.000 KM.

Projekti u Banjaluci i Sarajevu su u fazi pregovora sa opštinom Centar i FK Borac.

“Naime, za stadion “Asim Ferhatović Hase” zbog konfiguracije stadiona i velikog broja ulaza, potrebno je još 200.000,00 KM koje je opština Centar Sarajevo, nedavno obezbijedila iz rebalansa budžeta za 2019.godinu. U toku je usaglašavanje sporazuma sa NS/FS BiH o zajedničkom ulaganju”, naveli su u N/FS BiH.

U Banjaluci se očekuje saglasnost Grada Banjaluka na potpisani sporazum između NS/FS BiH, FK Borac i izabranog ponuđača. Po dobijanju saglasnosti pristupiće se realizaciji potpisanih ugovora.

Takođe, planirano je i unapređenje infrastrukture stadiona Grbavica u Sarajevu, pravljenje Sportskog centra FS RS u Prnjavoru, te proširenje Trening centra NS BiH u Zenici.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/uskoro-elektronski-citaci-karata-na-gradskom-stadionu-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])