U Borcu realno gledaju na eliminaciju iz Kupa BiH: Još smo “zeleni” za Premijer ligu

Objavljeno: 15. 3. 2019 u 19:39h

Želje su jedno, a realnost drugo, istakao je poslije neprospavane noći i eliminacije iz Kupa BiH šef stručnog štaba Borca Darko Vojvodić.

U revanš utakmici četvrtfinala njegovi izabranici poraženi su na Gradskom stadionu od Širokog Brijega sa 0:1 i tako nisu uspjeli da nadoknade minus iz prvog susreta (1:2), a samim tim obezbijede plasman među četiri najbolje ekipe.

“Poslije minimalnog poraza u prvom susretu vjerovao sam da možemo proći u polufinale, ali je revanš utakmica pokazala da moramo još mnogo da radimo, ako želimo biti konkurentni u eliti BiH. Izuzetno sam nezadovoljan činjenicom da nismo prošli dalje, bez obzira na jačinu protivnika. Imali smo neke svoje prilike, ali je realnost da je Široki Brijeg pokazao daleko više u dvije utakmice. Nadali smo se čudu, ali smo bili jako daleko od njega. Ostaje da pokušamo neki drugi put” – rekao je Vojvodić, koji je poslije utakmice bio na ivici suza.

Iskusni stručnjak je naglasio da je njegovim pulenima nedostajalo žustrine.

“Teško je reći šta je razlog za to, ali je jasno da igrači Širokog Brijega ovakve utakmice igraju svake subote, a mi tek jednu ili dvije ove sezone. Poraz mi je stvarno teško pao i želim da se izvinim svim pristalicama kluba koji su bili uz nas na ovom susretu, ali i onima koji nisu bili” – nastavio je Vojvodić.

Banjalučanima ostaje sada borba na samo jednom frontu – prvenstvu Republike Srpske.

“I pred početak sezone govorili smo da je prioritet osvajanje titule i povratak u Premijer ligu. To je i dalje glavni cilj. Ako ga ostvarimo onda ćemo morati dobro da zasučemo rukave, jer će nam uz mnogo rada biti potrebna bar još dva prelazna roka, ljetni, a potom i zimski da napravimo ekipu za respekt. Ekipu koja će moći da se ravnopravno nosi sa svim premijerligašima” – dodao je Vojvodić.

Iskusni napadač Saša Kajkut u 14. minutu je izbjegao ofsajd zamku i krenuo sa Stojanom Vranješom, ali bi­o je prilično neodlučan, pa su gosti osvojili loptu i iz kontranapada postigli jedini gol.

“Možda sam na trenutak previše razmišljao da li da šutiram ili da uposlim Vranješa i odbrana Širokog Brijega je na vrijeme otklonila opasnost, a ono što je još gore odmah smo primili pogodak. Ostaje žal što nismo uspjeli, ali smatram da smo morali daleko agresivnije ući u utakmicu. Možda nas je zavarao i prilično dobar rezultat iz prvog meča, koji bi da nismo primili gol bio aktivan do posljednjeg minuta. Iz ovog neuspjeha svi moramo izvući pouke, jer je pokazao, da iako imamo dobru ekipu, ona ne može parirati onim najboljim premijerligašima. Uz plasman u elitu jačanje ekipe na svim poljima mora nam biti prioritet u nastavku sezone” – istakao je Kajkut.

Izvor: Glassrpske/ Darko Pašagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/u-borcu-realno-gledaju-na-eliminaciju-iz-kupa-bih-jos-smo-zeleni-za-premijer-ligu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])