U Borcu dobro raspoloženje pred subotnji duel: U opticaju sva tri znaka na “Grbavici”

Objavljeno: 20. 7. 2019 u 16:18h

Pred subotnje gostovanje kod Željezničara na “Grbavici” u okviru prvog kola Premijer lige BiH u taboru Borca vlada dobro raspoloženje, a šef stručnog štaba Banjalučana Branislav Krunić smatra da su u duelu protiv Sarajlija moguća sva tri znaka.

Ovaj derbi igra se od 20.30 časova, a premijerligaš iz Platonove ulazi silno motivisan da već na startu pokaže da se nije bez razloga vratio u elitu.

“Mislim da su na “Grbavici” moguća, da se tako izrazim, sva tri znaka, možemo pobijediti, izgubiti ili odigrati neriješeno. Očekuje nas kvalitetan protivnik, a sitni detalji će odlučiti. U klubu je pozitivna atmosfera, kod igrača je primjetno zajedništvo i nadam se povoljnom rezultatu” – naglasio je Krunić.

Kormilar Banjalučana nije htio da govori kojih će 11 igrača istrčati na teren, ali je istakao da nema nikakvih kadrovskih problema pred ovaj meč.

“Rano je da govorimo o startnoj postavi, to će se znati pred utakmicu. Imamo 22 igrača koji mogu početi meč, a ne bih da govorim ko će biti starter, jer postoje oni koji su blizu početnog sastava, a zbog mojih taktičkih zamisli neće biti ni među 18. Najvažnije je da nema kažnjenih, svi su zdravi, a sve novajlije riješile su papirologiju i dobili radne dozvole” – dodao je Krunić.

Kapiten Banjalučana Stojan Vranješ u staro jato vratio se zimus iz Željezničara.

“Sa nestrpljenjem očekujemo početak meča. Svjesni smo da će biti teška utakmica, ali pametnom igrom možemo da pariramo “Želji”, koji je uvijek favorit na “Grbavici”. Međutim, želimo da u svakom meču idemo na pobjedu i nadam se dobrom rezultatu” – istakao je Vranješ.

Prema riječima predsjednika kluba Vice Zeljkovića, Borac ulazi potpuno rasterećeno u šampionat, jer je obezbijeđen budžet za cijelu sezonu.

“Sigurno je ­da­ u ovoj sezoni nećemo napraviti ni marku novog duga.­ Nedavno s­mo obećali ­da ćemo u roku od 60 dana riješiti sva dugovanja, a za sada ­s­mo uspjeli da to uradimo otprilike 60 odsto. Ostatak ćemo riješiti do kraja mjeseca ­i onda n­am ostaje samo dug prema Poreskoj upravi” – rekao je Zeljković.

Osvrnuo s­e ­na prelazni r­ok­ i­ na takmičarske ambicije kluba.

“Krećemo u novi pohod. Sve što je bilo do n­as­ odrađeno je profesionalno. Sv­e ­što je­ stručni štab o­d ­nas tražio uspjeli sm­o da ispunimo i dovedemo pojačanja, koja su u svojim prethodnim klubovima bila nosioci igre. Doveli smo ­i­ nekoliko mlađih fudbalera,­ koji treba da budu budućnost Borca. Svi­ želimo na s­am­ vrh,­ al­i nećemo nikuda žuriti. Najvažnije j­e da budemo stabilni i da ispunimo zacrtano, i ako loše krene na startu šampionata. Cilj nam je da na kraju jeseni budemo među šest prvoplasiranih i da ne zaostajemo mnogo bodovno za vodećim ekipama. To bi nam dalo realne šanse da na proljeće napadnemo neko od mjesta koja vodi u Evropu” – dodao je Zeljković.

Navijačka grupa “lešinari” bodriće u novoj sezoni igrače Borca, za razliku od prethodne sezone u Prvoj ligi RS, kada su bojkotovali mečeve, a već za subotu je najavljen odlazak pet autobusa sa pristalicama Banjalučana u Sarajevo. Parovi prvog kola: subota: Velež – Mladost (17.30 časova), Zvijezda 09 – Tuzla siti (17.30), Željezničar – Borac (20.30), nedjelja: Sarajevo – Zrinjski (19), Sloboda – Radnik (20.30), ponedjeljak: Široki Brijeg – Čelik (21 čas).

Generalni sponzor

U narednoj takmičarskoj sezoni generalni sponzor biće banjalučka kompanija “Prointer”, koja se bavi informacionim tehnologijama.

“Ugovor je potpisan na godinu, sa mogućnošću produženja. Vjerujem da ćemo ispuniti očekivanja našeg novog generalnog sponzora i da će saradnja i poslije isteka ugovora biti nastavljena” – naglasio je direktor Borca Dejan Lukendić.

Izvor: Glassrpske/ Darko Pašagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/u-borcu-dobro-raspolozenje-pred-subotnji-duel-u-opticaju-sva-tri-znaka-na-grbavici/||claudebot