U Borac stižu pojačanja iz Olimpije

Objavljeno: 23. 11. 2018 u 19:15h

Najavljena saradnja između FK Borac i biznismena Milana Mandarića uskoro će dobiti prvo poglavlje. Čelnici Borca su sa vlasnikom Olimpije dogovorili dolazak nekoliko pojačanja, odlazak na pripreme u Ljubljanu, a i sam Mandarić je pokazao ambiciju da u narednom periodu “uđe u Borac”.

Delegacija Borca, koju je predvodio predsjednik Vico Zeljković, boravila je u Ljubljani, gdje su bili gosti vlasnika prvaka Slovenije. Nešto više od mjesec dana prošlo je od gostovanja Olimpije u Banjaluci i tada su čelnici dva kluba najavili saradnju koja bi uskoro trebalo da se realizuje.

U roku od desetak dana Darko Vojvodić, trener Banjalučana, i Marko Maksimović, sportski direktor, trebalo bi da odu u Ljubljanu, gdje će boraviti od pet do 10 dana, kako bi gledali treninge igrača prvaka Slovenije, nakon čega će izabrati igrače koji će u narednom periodu nastupati u “crveno-plavom”, najavio je Zeljković.

“Doći će sigurno tri ili četiri pojačanja. Trebaju nam pojačanja u svim linijama, a svi znamo da je ova ekipa pravljena za Prvu ligu RS. O tome ko će doći u Borac će odlučiti trener i sportski direktor, naravno uz konsultaciju sa ljudima iz Olimpije. Ono što je takođe velika pomoć – igrače će i dalje plaćati Mandarić, a svi znamo da igrači Olimpije imaju velike plate, koje mi ne možemo da isplatimo”, rekao je Zeljković.

Osim toga, dogovoreno je da ekipa Borca sredinom februara provede pet dana u Ljubljani, gdje će ujedno obaviti i dio priprema za nastavak Prve lige RS. U tom periodu će biti odigrana još jedna utakmica ova dva rivala, koja će biti odlična provjera za četu iz Platonove ulice.

Ono što mnoge najviše zanima je da li će nakon toga i sam Mandarić ući u Borac. Tokom boravka u Banjaluci najavio je da mu je ovo posljednja sezona u Olimpiji, što je otvorilo mogućnost dolaska u Borac, ali…

“Mandarić ima ambiciju da uđe u Borac, a sad ostaje da vidimo da li će to biti direktno ili ćemo da pričamo o poslovno-tehničkoj saradnji. Naravno, svi znamo da kod nas postoje zakonske prepreke. Zakon o sportu bi mogao da bude usvojen do kraja sljedeće godine, a naša želja je da ga već na proljeće proguramo u proceduru”, jasan je Zeljković.

Fudbaleri Borca će imati priliku u subotu od 15 časova da protiv Modriča Alfe ovjere jesenju titulu prvaka RS. U susret posljednjem kolu ove jeseni Banjalučani imaju bod prednosti u odnosu na Slogu iz Gornjeg Crnjelova, koja će u 16. kolu Prve lige RS gostovati u Zvorniku kod Drine koja, iako je posljednja, igra u sjajnoj formi.

Izvor: Nezavisne/ Vladimir Grbić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/u-borac-stizu-pojacanja-iz-olimpije/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])