Turanjanin poveo Borac u osminu finala Kupa BiH

Objavljeno: 18. 9. 2019 u 18:50h

Banjalučki Borac rutinski je izborio plasman u osminu finala Kupa BiH, nakon što je kao gost savladao federalnog prvoligaša Orašje 4:0 (2:0).

Dva gola za “crveno-plave”, koji su na stadionu “Gol” nastupili u kombinovanom sastavu, postigao je mladi Nikola Turanjanin (u 3. i 39. minutu), i to u prvom poluvremenu, dok je sudbinu domaćina u nastavku zapečatili Demir Jakupović i Bojan Marković.

Zrinjski je poprilično lako stigao do trijumfa protiv Zvijezde iz Gradačca, a het-trik postigao je Ivan Lendrić, dok problema nije imao ni sarajevski Željezničar, koji je u Derventi porazio Tekstilac 3:0.

Od kup takmičenja već na prvoj stepenici oprostili su se fudbaleri Čelika, koji su doživjeli pravi debakl u Kaknju. Domaći Rudar slavio je 3:0.

Ista sudbina zadesila je i bijeljinski Radnik, koga je na penale eliminisao GOŠK iz Gabele.

Najlakši posao u uvodnoj rundi imao je prvoligaš FBiH TOŠK. Tim iz Tešnja za rivala je imao četvrtoligaša RS, ekipu Skugrića 1964, te je ostvario najubjedljiviji trijumf u istoriji Kupa BiH – 10:0.

Dosadašnji rekord, ali pred svojim navijačima, držao je mostarski Velež, koji je 2013. godine porazio Rijeku iz Viteza 8:0.

Branilac trofeja Sarajevo poprilično se namučio u Ljubuškom, gdje je istoimeni domaćin, inače član Druge lige FBiH, dva puta vodio, ali nije uspio da sačuva prednost.

“Bordo” tim uspio je da stige i prestigne rivala, te na kraju slavi 4:2 i izbori plasman među 16 najboljih.

U duelima ekipa iz Republike Srpske, Rudar Prijedor bio je ubjedljiv protiv Slavije 4:1, dok je premijerligaš Zvijezda 09 kao gost porazila Alfa Modriču 3:0.

Jedina utakmica na kojoj nije bilo golova viđena je u Krupi na Vrbasu, gdje su Krupa i Tuzla siti odigrali 0:0, ali je premijerligaš iz Siminog Hana slavio nakon penala.

Veliki uspjeh ostvario je i prnjavorski Ljubić. Drugoligaš RS je u penal lutriji eliminisao Travnik i prošao u osminu finala.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/turanjanin-poveo-borac-u-osminu-finala-kupa-bih/||claudebot