Stadionu Omladinca ime Milorada Slavnića

Objavljeno: 3. 5. 2019 u 15:05h

Stadion nekadašnjeg prvoligaša Republike Srpske, Omladinca iz banjalučkog naselja Lazarevo, koji će 20. avgusta proslaviti pola vijeka postojanja, od prije nekoliko dana nosi ime Milorada Slavnića. Jedan od osnivača kluba i dugo godina jedan od rukovodećih ljudi Omladinca, potom i direktor Borca iz najtrofejnijih dana ovog kluba, preminuo je 2. maja 2016. godine.

“Slavnić je ostavio neizbrisiv trag u istoriji kluba iz Lazareva i ovo je samo simboličan način da se odužimo čovjeku koji je bio veliki zaljubljenik u fudbal. Cijela papirologija je završena, promjena imena je registrovana u sudu i sada će naši igrači, ali i njihovi rivali igrati na stadionu “Milorad Slavnić”” – naglasio je potpredsjednik kluba Darko Manojlović.

Ovaj klub je prije dvadesetak godina bio stabilan prvoligaš, ali su se onda nagomilali problemi i sada se Omladinac takmiči u Područnoj fudbalskoj ligi, grupa Banjaluka.

“Uspjeli smo posljednjih godina da finansijski stabilizujemo klub. Izmirili smo sve obaveze i dugovanja iz prethodnog perioda, uredili svlačionice, a ovih dana planirali smo postavljanje novih klupa za rezervne igrače i službena lica” – istakao je predsjednik kluba Milan Šipragić.

U klubu rade sve selekcije, a čelnici kluba posebno su ponosni na mlađe kategorije.

“Ponosni smo na činjenicu da za naš prvi tim u proteklim sezonama stalno igra po nekoliko kadeta. Naš prvenstveni cilj u ovom trenutku je rad sa mlađim kategorijama, a u ovom trenutku imamo više od 100 dječaka u klubu. Nadam se da će u narednim godinama situacija da se promijeni i da ćemo u dogledno vrijeme zaigrati u nekom višem rangu. Tamo nam je u svakom slučaju mjesto, ali nikuda ne žurimo. Sa mladima u klubu, osim mene, radi još Slobodan Starčević, dok sa prvom ekipom radi Dragan Vuković” – dodao je Manojlović.

Akademija

Do kraja godine u kojoj se slavi 50 godina postojanja u Omladincu planiraju još nekoliko aktivnosti, ali bi one trebalo da se održe u drugom dijelu godine.

“U planu je da održimo svečanu akademiju, a i veterani kluba su nam veoma aktivni, tako da postoji ideja da se odigra nekoliko utakmica” – rekao je predsjednik Udruženja veterana Fudbalskog kluba Omladinac Boško Ćulum.

Izvor: Glassrpske/ Darko Pašagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/stadionu-omladinca-ime-milorada-slavnica/||claudebot