Slobodan Gavranović: “FK Borac dobija pomoćni teren”

Objavljeno: 16. 1. 2014 u 16:04h

Nadležne gradske službe rade na pripremi dokumentacije za sanaciju pomoćnog terena na Gradskom stadionu i ne postoje zakonske prepreke da se sanacija obavi, rekao je danas Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke nakon sastanka sa predstavnicima FK Borac.

fk borac

Foto: fkborac.net

Banjalučani se nalaze u teškoj situaciji i već mjesecima im je blokiran račun što je na sastanku označeno kao jedan od bitnijih problema kluba. Gavranović je istakao da će Grad Banjaluka nastaviti i dalje da pomaže “crveno-plave” i da su sredstva namjenjena klubu operativna.

“Grad Banjaluka je pomagao Borcu i spremni smo da to i dalje činimo. Sredstva iz budžeta su operativna i stoje na raspolaganju klubu, ali veliki problem predstavlja stalna blokada računa. Pozivam sve koji imaju potraživanja od Borac da imaju razumijevanja za tešku situaciju u kojoj se klub nalazi”, izjavio je Gavranović koji je zatim nastavio:

“Blokadom računa potražioci neće postići ništa, jer klub nema vlastitu imovinu da bi mogli da namire dug. Zbog toga ih pozivam na kompromis, kako bi pomogli i sebi i klubu”.

Klub iz Platonove ulice se nalazi u teškoj situaciji i dug klub je oko 17 miliona KM. Na sastanku gradskih vlasti i Radne grupe Borca dogovoreno da članovi ovog tijela porazgovaraju sa svim povjeriocima

“Pokušaćemo da do 23. januara, za kada je zakazana izvještajno izborna sjednica Skupštine kluba, pronađemo zajednički jezik sa povjeriocima. Na sjednici ćemo ponuditi program koje će, vjerujem, biti prihvatljiv lokalnoj zajednici i nadam se da zajedno možemo da riješimo velike probleme”, rekao je Draško Ilić, predsjednik Radne zajednice i nastavio:

“Samo ukoliko zajedno budemo davali sve od sebe možemo da izvučemo klub iz teške, ali ne i bezizlazne situacije. Mnogo stvari ne štima u Borcu, duži period je vladala anarhija, previše je zaposlenih u radnoj zajednici i to je sve što ćemo morati da riješimo”.

Jedna od tema razgovora sa Gradonačelnikom Banjaluke bilo je i definisanje prava na korištenje Gradskog stadiona i pratećih objekata o čemu je postignut dogovor.

“Uskoro bi Borac trebao da dobije pravo na korištenje infrastrukture Gradskog stadiona što nam je takođe značajno i od čega ćemo u budućnosti imati određene prihode”, izjavio je Ilić koji se osvrnuo i na izgradnju pomoćnih terena:

“Imamo na raspolaganju oko 180.000 KM od UEFA za sanaciju terena, ali to nije dovoljno da napravimo pomoćni stadion. Dobili smo obećanje da će Grad stati iza ovog projekta i da će nam pomoći u izgradnji.”

Sastanak sa premijerom

Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke nakon sastanka je najavio da će iz Gradske uprave biti pokrenuta inicijativa za sastanak sa Željkom Cvijanović, premijerom RS i resornim ministrima na kojem bi informisali najviše organe vlasti o teškom stanju u sportu grada na Vrbasu. Razlog je što se klubovi nalaze u velikim problemima koje ne mogu da riješe ni oni sami, ni lokalna zajednica pojedinačnim interventnim mjerama.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/slobodan-gavranovic-fk-borac-dobija-pomocni-teren/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])