Sjajna uvertira Krupe za Kup

Objavljeno: 23. 4. 2018 u 10:41h

Fudbaleri Krupe tek u osmom pokušaju uspjeli su prvi put da pobijede Željezničar (2:0) i tako naprave sjajnu uvertiru pred finalni dvomeč Kupa BiH u kojem će im protivnik takođe biti tim sa “Grbavice”.

Golovima Nusmira Fajića u 30. i Lazara Marjanovića u 57. minutu izabranici Slobodana Starčevića su još jednom potvrdili da nisu slučajno tu gdje jesu – u Ligi za prvaka, ali i u finalu Kupa BiH, te otežali posao rivalu u borbi za šampionsku titulu.

“Igramo sjajno u defanzivi i uspjeli smo da zaustavimo napad rivala, koji je uz Zrinjski najbolji u ligi. Iskoristili smo veliki prostor u njihovoj odbrani i zasluženo smo na kraju došli do tri boda. Za razliku od njih, jedan dio igrača smo odmorili i napravili ovom pobjedom dobar uvod za finale Kupa, odnosno prvi meč u Sarajevu 2. maja. Posvećeni smo tome, ali želimo takođe i u finale Kupa Republike Srpske, u kojem u srijedu u revanš susretu polufinala dočekujemo Leotar. Bez obzira na sve, slobodno se može reći da smo već osvojili trofej ovakvim igrama i sve ostalo je za nas samo dodatni plus”, istakao je Starčević.

Mrežu Sarajlija sedmim golom u sezoni načeo je Nusmir Fajić.

“Bila je ovo jako teška utakmica, ali za razliku od rivala, ušli smo rasterećeno u meč. Željezničar je igrao u grču i znali smo to da iskoristimo. Pokazali smo u ovom susretu da možemo s njima ravnopravno igrati i sada će nam biti znatno lakše u finalnom okršajima Kupa BiH”, naglasio je Fajić.

Ovaj iskusni napadač očekuje da tim sa “Grbavice” bude pod još većim pritiskom u finalnom dvomeču.

“Pobjedom smo ih udaljili od titule, ali već u duelu koji oni igraju u petak protiv Zrinjskog mogu da se vrate na šampionski kolosijek. Od tog susreta mnogo će zavisiti igra Željezničara u nastavku sezone. Ipak, moramo biti objektivni i reći da su Sarajlije u finalu favoriti, ali nema predaje”, dodao je Fajić.

Liga za prvaka

  1. Zrinjski 28     19     5       4       48:23 62
  2. Željezničar   28     18     5       5       44:23 59
  3. Š. Brijeg        27     14     7       6       40:19 49
  4. Sarajevo         27     13     5       9       45:22 44
  5. Krupa    28     10     10     8       32:27 40
  6. Radnik   28     10     8       10     27:31 38

Izvor: Glas Srpske / Autor: Darko Pašagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/sjajna-uvertira-krupe-za-kup/||claudebot