Šikanjić: Nema opuštanja do potvrde titule

Objavljeno: 22. 4. 2019 u 16:04h

Borac je pobjedom nad drugoplasiranom Slogom vjerovatno riješio sva pitanja oko novog šampiona Republike Srpske i plasmana u Premijer ligu BiH, jer je pobjegao na 12 bodova prednosti. Tim iz Gornjeg Crnjelova nije uspio da pruži veći otpor Banjalučanima koji su dokazali da su najkvalitetniji tim u ligi.

Mladom napadaču Milanu Šikanjiću je na meču u Velikoj Obarskoj bio potreban samo minut da se upiše u strijelce poslije ulaska u igru, a pored njega su mrežu domaćih zatresli još Saša Kajkut i nekadašnji fudbaler Sloge Nemanja Lekanić.

“Srećan sam zbog pogotka, sve je ispalo na najbolji mogući način. Nadam se da ću i u narednim mečevima dobijati šansu i da će biti još golova. Prezadovoljni smo zbog pobjede koja nas je dovela na prag Premijer lige BiH. Prednost od 12 bodova jeste ogromna, ali ne smije da bude opuštanja, moramo nastaviti da igramo maksimalno ozbiljno i pobjeđujemo sve dok ne potvrdimo titulu” – istakao je Šikanjić.

Banjalučani su sedmu utakmicu uzastopno sačuvali mrežu u prvenstvu Republike Srpske.

“Pročitao sam podatak da imamo najuspješniju odbranu u regionu, primili smo svega šest golova u cijeloj sezoni, nijedan u proljećnom dijelu. Ne opterećujemo se rekordima, najvažnije je da uđemo u viši rang, ali bi bilo lijepo da do kraja sezone naša mreža ostane netaknuta” – dodao je 19-godišnji napadač koji je stigao do četvrtog gola u sezoni, a trećeg u šampionatu RS.

Prije podjele prvenstva na Ligu za šampiona i Ligu za opstanak Borac je na svom terenu savladao Kozaru s minimalnih 1:0, a u narednom kolu opet će da odmjeri snage sa Gradiščanima.

“Teško smo savladali Kozaru u oba susreta ove sezone i zbog toga moramo biti oprezni u sljedećem meču. Biće teško, jer Gradiščani imaju veoma kvalitetan tim, ali vjerujem da možemo do nova tri boda” – završio je Šikanjić.

Izvor: Srpskainfo/ Darko Basara/ Foto: Siniša Pašalić/ RAS Srbija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/sikanjic-nema-opustanja-do-potvrde-titule/||claudebot