Šest golova u Ugljeviku, het-trik Vranješa!

Objavljeno: 2. 10. 2019 u 18:13h

Banjalučki Borac vodio je 4:0 na poluvremenu, a do kraja postigao još dva gola za pobjedu protiv Zvijezde 09 u meču osmine finala Kupa BIH.

Prvi klub koji je izborio plasman među osam najboljih bio je Borac, koji je to praktično učinio u prvih 45 minuta, nakon kojih je vodio 4:0.

Stojan Vranješ potvrdio je sjajnu formu i poslije dva gola za prvenstvenu pobjedu protiv Veleža, postigao je het-trik u kup utakmici protiv Zvijezde 09.

Bilo mu je dovoljno svega 34 minute da tri gola smjesti u mrežu Avramovića.

Vranješ je potom namjestio gol za Srđana Vujakliju, a onda prepustio njemu i rezervisti Bojanu Markoviću da dokrajče Zvijezdu za konačnih 6:0.

Borac je tako napravio odličnu uvertiru za prvenstveni derbi protiv Željezničara u nedjelju od 18.30 časova.

U derbiju osmine finala Kupa BIH između Tuzla sitija i Veleža poslije prvih 45 minuta nije bilo golova, a u nastavku je viđen jedan, odlučujući.

Sesar je pogodio u 62. minutu iz slobodnog udarca za pobjedu Tuzla sitija 1:0 i prolaz u četvrtfinale.

Tuzlaci su mogli još u prvom poluvremenu steći prednost. U 38. minuti nakon ubacivanja Sesara, u sjajnoj prilici bio je Vojo Ubiparip koji je šutirao glavom, ali je izvrsno intervenirao golman gostiju Slaviša Bogdanović.

U 40. minuti Nermin Crnkić je bio u odlično prilici, ali je pogodio stativu. U 42. i 45. minuti goman domaćih Azir Muminović spašavao je svoj gol, nakon nespretnih intervencija suigrača, Nemanje Zlatkovića, odnosno Jove Kojića.

Nakon pogotka Sesara, mogao je Crnkić u 67. minuti povećati prednost, ali je drugi put uzdrmao stativu.

Velež je u 78. minuti bio u prilici da izjednači rezultat, kada je Valmir Berisha izašao „jedan na jedan“ sa Muminovićem koji je loptu odbio, a Vasko Kalezić nije uspio da je pošalje u mrežu.

U prvom poluvremenu zbog povrede zgloba igru je napustio igrač Veleža Elmir Kuduzović, kome je pomoć pružena u UKC Tuzla poslije čega se vratio na Tušanj.

Jedan od zanimljivijih duela odigran je u Mostaru, gdje je Zrinjski sa 2:0 eliminisao tuzlansku Slobodu.

Prvo se Kunić dobro snašao u petercu poslije kornera i loše reakcije jednog defanzivca gostiju, a potom je Barišić u 35. minutu „ovjerio“ trijumf udarcem sa oko 25 metara.

Olimpik je sa 3:0 ispratio TOŠK iz Tešnja, GOŠK je kao gost slavio u Prnjavoru 2:0 protiv Ljubića.

Na meču između Rudara iz Prijedora i Rudara iz Kaknja u regularnih 90 minuta nije bilo gotova pa su o pobjedniku odlučivali penali. Na kraju su gosti imali više sreće i sa 5:4 eliminisali domaće “rudare”.

Osmina finala Kupa BiH

  • Zvijezda 09 – Borac 0:6
  • Zrinjski – Sloboda 2:0
  • Olimpik – TOŠK 3:0
  • Ljubić – GOŠK 0:2
  • Rudar Prijedor – Rudar Kakanj 0:0, penalima 4:5
  • Tuzla siti – Velež 1:0
  • Željezničar – Mladost (18.00)
  • Široki Brijeg – Sarajevo (18.30)
  • Široki Brijeg – Sarajevo (18.30)

Izvor: Mondo/ Foto: Vedran Ševčuk

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/sest-golova-u-ugljeviku-het-trik-vranjesa/||claudebot