Šanse Borca za polufinale porasle na 50 odsto

Objavljeno: 1. 3. 2019 u 17:29h

Šanse fudbalera Borca za prolazak u polufinale Kupa BiH značajno su povećane poslije prve utakmice na “Pecari” koju je Široki Brijeg dobio sa 2:1.

Međutim, prilično ravnopravna partija sa favorizovanim rivalom i gol Stojana Vranješa koji su svi u taboru “crveno-plavih” priželjkivali pred put u Hercegovinu svakako su podigli samopouzdanje pred revanš 13. marta u Banjaluci. Zadovoljan je i trener Darko Vojvodić, koji je značajno raspoloženiji nego poslije žrijeba za ovu rundu.

“Prije ove utakmice imali smo možda deset odsto šanse za prolaz, a sada su narasle na 50. To je odlično iz početne perspektive. Dobro smo ih skautirali, dobro stajali na terenu bez obzira na sve probleme koje smo imali i imamo pravo da se nadamo prolazu” – rekao je Vojvodić.

Ljepši povratnički debi Vranješa u matičnom klubu bio bi samo da su Banjalučani izbjegli poraz ili slavili, ali strijelac jedinog pogotka za “crveno-plave” vjeruje da će pobjeda doći u revanšu.

“Na idealan način smo otvorili utakmicu, ali smo svojim greškama, ali i zbog njihovog kvaliteta primili potom primili dva. Ipak, u svakom slučaju imamo otvoren rezultat za revanš. Mislim da uz podršku naših navijača možemo i moramo do polufinala” – naglasio je Vranješ za mondo.ba.

Nije tajna da se Banjalučani spremaju za Premijer ligu i u tom cilju dovedena su pojačanja koja imaju iskustvo igranja u eliti. Međutim, dobar dio ekipe nije imao priliku da okusi taj nivo takmičenja, pa ova utakmica može da posluži kao reper ka onom čemu klub sa Gradskog stadiona teži.

“Sa Kenanom Topolovićem, Almedinom Ziljkićem, Nemanjom Janičićem i Nemanjom Lekanićem u našem timu ne bi se vidjela razlika. Nije se vidjela ni ovako jer sam rekao momcima da mogu izgubiti i sa tri, četiri razlike, ali da moraju ostaviti na terenu sve što imaju. To su i uradili, imamo rezultat koji nije nedostižan, a kako će pravo igranja u revanšu imati Topolović i Janičić, očekujem da budemo još bolji” – naglasio je Vojvodić.

Široki Brijeg je juče ostao bez kompletne uprave, jer su ostavku podnijeli predsjednik Upravnog odbora Miro Kraljević, član UO  Zdenko Ćosić, predsjednik skupštine Dario Knezović i direktor kluba Zoran Bubalo. Na zvaničnom sajtu kluba nije navedeno da li takav korak ima +veze sa utakmicom protiv Borca, ali je jasno da klub sa “Pecare” ove godine ne briljira. U prvenstvu zauzimaju treće mjesto i predstoji im velika borba za izlazak na evro scenu, kojoj su bili bliže preko Kupa. Međutim, to više nije slučaj, a Banjalučani će se potruditi da im dodatno zagorčaju život. Zato Sarajevu ove sezone sve ide kao podmazano, jer je lider Premijer lige sa 1:0  savladao Zrinjski u prvom meču, dok je TOŠK napravio  veliki posao savladavši Zvijezdu u Gradačcu sa 2:0. Sloga iz Gornjeg Crnjelova i Klis prvi meč igraju 5. marta.

Izvor: Glassrpske/ Dušan Repija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/sanse-borca-za-polufinale-porasle-na-50-odsto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])