Radnik i Borac ne razmišljaju o Evropi

Objavljeno: 23. 10. 2019 u 15:58h

Dobrim rezultatima u posljednjim kolima dva kluba iz Republike Srpske Radnik i Borac, koji se takmiče u Premijer ligi BiH, već sada se nameću kao kandidati za izlazak na evropsku scenu.

Iako je odigrano 13 od 33 kola favoriti za visok plasman se polako izdvajaju i već sada se nazire ko će se do kraja tekućeg šampionata boriti za visok plasman.

Bijeljinci su poslije veoma lošeg starta u kojem su u prvih pet kola osvojili samo tri boda napravili sjajnu seriju u kojoj su u osam utakmica zabilježili sedam pobjeda. Prvo tri vezana trijumfa, pa jedan neuspjeh, a zatim četiri pobjede zaredom izbacili su izabranike Mladena Žižovića na visoko treće mjesto, ali i sa bezgraničnim samopouzdanjem sa kojim dočekuju preostalih šest jesenjih kola.

Jedino što igračima Radnika u ovom trenutku možda nije po volji je veoma težak raspored, jer će se u čak četiri od šest utakmica boriti sa timovima koji imaju takođe ambicije za visok plasman.

Međutim, možda im je to i prednost, jer ako nastave sa dobrim igrama i rezultatima, mogu i da na kraju jesenje trke gledaju u leđa direktnim rivalima.

“Nijedan rival nije lak, a u svaki meč ulazimo sa istom željom da pobijedimo. Naravno da bi bilo veoma lijepo da serija dobrih rezultata potraje što duže, ali i da ponovo izborimo plasman u Evropu, ali je o tome još stvarno rano govoriti. Ono što je najvažnije u ovom trenutku je da ekipa igra dobro, da su igrači puni samopouzdanja i da svi jedva čekamo narednu utakmicu, koja je za nas u ovom trenutku najvažnija. To znači da ne želimo da razmišljamo puno unaprijed, već ćemo ići korak po korak i vidjećemo, šta će nam to donijeti” – naglasio je Žižović.

I Banjalučani su napravili značaj skok na tabeli poslije tri vezane pobjede, a priliku da se još više vinu imaju u naredna dva kola kada dočekuju direktne rivale, Tuzla siti i Radnik.

Poslije toga u preostala četiri kola imaju dva domaća i dva gostujuća duela u kojima će igrati sa ekipama, koje su ovom trenutku iza njih na tabeli.

“Realno, naredna dva susreta će odlučiti put Borca ove sezone. Ako zabilježimo obje pobjede, a to nam je cilj, možemo bar podsvjesno početi da razmišljamo o visokom plasmanu. Međutim, ako se to ne desi sve bi moglo da ode u drugom pravcu. Kada se pogleda stvarno imamo dobar raspored do kraja jeseni, ali je najvažnije da u ovom trenutku igramo dobro i da tim koji je još u procesu stvaranja sve uigraniji” – istakao je kormilar “crveno-plavih” Branislav Krunić.

Treći premijerligaš iz Srpske, Zvijezda 09 u ovom trenutku je čvrsto prikovan za dno tabele i čini se da mu nema spasa.

Međutim, slična situacija je bila i prošle sezone kada je tim iz etno-sela Stanišići poslije 12 kola imao samo pet bodova, prvu pobjedu je zabilježio u 13. kolu, a onda je sjajnim igrama u nastavku sezone uspio da ostane u eliti.

“Nama je svaka naredna utakmica kvalifikaciona i nema predaje dok god ima nade. U igri je još 60 bodova i nama je najbitnije je da se što prije prekine crna serija i zabilježi prva pobjeda” – rekao je nedavno imenovani trener Zvijezde 09 Adnan Zildžović.

Izvor: Glassrpske/ Darko Pašagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/radnik-i-borac-ne-razmisljaju-o-evropi/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])