Potpredsjednik Borca Vico Zeljković: Pojedinac nikad ispred kluba…

Objavljeno: 10. 1. 2018 u 15:32h

Potpredsjednik Borca Vico Zeljković je saopštio da će u nastavku sezone ekipu sa klupe predvoditi Igor Janković, a govorio je i o Borisu Raspudiću, Goranu Galešiću, Ivici Gubercu, Asmiru Avdukiću…

Danas su zvanično počele pripreme fudbalera banjalučkog Borca, a tim povodom je organizovana konferencija za medije na kojoj je potpredsjednik kluba Vico Zeljković sumirao utiske iz protekle godine.

Prošla godina je u Platonovoj ulici bila turbulentna, ali ipak uspješna jer je izboren povratak u Premijer ligu BiH.

“Koncept “Evropskog Borca” koji smo ranije predstavili nije značio da mi moramo odmah ove godine da igramo u Evropi, već je to jedan dugoročni projekat od kojeg mi nećemo odstupiti”, rekao je Vico Zeljković i dodao:

“Uprava kluba je odlučila da pruži podršku Igoru Jankoviću koji će nastaviti da predvodi kao šef stručnog štaba Borac u nastavku sezone, a takođe će ostati prvi čovjek sportskog sektora”.

Osnovni cilj Borca u nastavku sezne je da se što prije osigura opstanak, ali se ne odustaje od šestog mjesta i Lige za prvaka.

“Prvi i osnovni cilj u nastavku sezone je da se što prije osigura opstanak, a poslije toga ćemo pokušati da osvojimo šesto mjesto ako to teoretski bude moguće. To šesto mjesto nije pod moranje i ne postoji pritisak na igrače i trenera da to pod svaku cijenu moraju da ostvare. Nama je plan da spremimo ekipu do ljeta i da onda u narednoj sezoni pokušamo da osvojimo jedno od mjesta koja vode u Evropu”.

Potpredsjednik kluba je istakao da u klubu poštuju ime i kapitensku traku Borisa Raspudića i smatra da je oko njegovog statusa napravljena pogrešna slika.

“Pojedinac nikad neće biti ispred kluba. Mi poštujemo njegovo ime i prezima kao i kapitensku traku, ali u tom trenutku smo donijeli takvu odluku.Ne znam da li je to bila greška, ali u svakom slučaju želim mu sreću u Kozari. Njemu se duguje oko 20. 000 KM. Nekoliko plata duguje trenutno rukovodstvo, dok je većio dio duga naslijeđen od ranije. To ćemo riješiti kada dođe na red”.

Klub su u zimskom prelaznom roku, između ostalih, napustili Asmir Avdukić, Goran Galešić i Ivica Guberac sa kojima su sporazumno raskinuti ugovori.

“Projekat kluba na mjestu golmana u narednom periodu je Nemanja Trkulja pa smo sa Asmirom Avdukićem, kojeg izuzetno uvažavamo, raskinuli ugovor jer njemu ne priliči da sjedi na klupi. Njemu takođe dugujemo oko 20. 000 KM, kao u slučaju Borisa Raspudića.”

“Kada su Goran Galešić i Ivica Guberac dolazili u klub sa njima je dogovoreno da im nećemo stajati na putu ako budu imali ponude iz inostranstva, a to je trenutno slučaj, pa su sa njima napravljeni sporazumni raskidi ugovora i klub prema njima dvojici nema nikakva dugovanja”.

U klubu nemaju ne planiraju da bilo ko od igrača koji danas počinju pripreme napusti klub, dok su petorica igrača stigla na probu i njihov status će odrediti Igor Janković.

Igor Janković je u nastavku sezone postavio jasan cilj, Ligu za prvaka.

“Na papiru smo u neku ruku osigurali opstanak, ali to treba i matematički da se potvrdi. U nastavak prvenstva ulazimo sa izmjenjenim sastavom i shodno tome smo odlučili da dovedemo adekvatna pojačanja. Planiramo još da se pojačamo na deficitarnim pozicijama, ali samo ćemo dovesti igrača koji donosi dodatni kvalitet. Sigurno u nastavak prvenstva ulazimo jači”, zaključio je trener Borca.

Borčev prelazni rok:

NAPUSTILI KLUB: Raspudić Boris (istekao ugovor, klub mu duguje oko 20. 000 KM), Karić Mahir ( transfer u Olimpik uz obeštećenje od 12. 000 KM), Erić Borislav, Đorđević Miloš, Kukić Miloš, Delić Ivan, Mirković Uroš, Suzuki Rio, Avdukić Asmir ( sporazumni raskid ugovora, klub mu duguje oko 20. 000 KM) , Galešić Goran ( sporazumni raskid ugovora, pregovara sa klubovima iz Malezija i sa Kipra) i Guberac Ivica ( sporazumni raskid ugovora, pregovara sa nekoliko klubova i ne trenira se ekipom dok ne riješi status).

DOŠLI U KLUB: Mahir Karić, Armin Mahović, Danijel Majkić i Stefan Dujaković i Miloš Žeravica.

NA PROBI: Dejan Glišić, Neven Bunić, Zarić Dejan, Branko Peno i Vladimir Kremenović.

Izvor: Mondo / Foto: Zoran Pajčin

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/potpredsjednik-borca-vico-zeljkovic-pojedinac-nikad-ispred-kluba/||claudebot