Osma manifestacija Dan fudbala u Banjaluci: “Miljan Miljanić” u rukama Prosinečkog

Objavljeno: 1. 2. 2019 u 20:15h

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki dobitnik je internacionalne nagrade “Zlatna povelja – Miljan Miljanić”, koja se dodjeljuje pojedincima za fudbalsko stvaralaštvo i izuzetna dostignuća.

To je odlučio žiri osmog izdanja Dana fudbala, koji su u Banjaluci organizovali Fudbalski savez Republike Srpske i beogradski dnevni list “Sportski žurnal”, uz pomoć Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske. Zbog zdravstvenih problema Prosinečki nije mogao da dođe u grad na Vrbasu, pa su nagradu u njegovo ime preuzeli selektor mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović i predstavnik FS BiH Nihad Hodžić.

“Prosinečki po savjetu ljekara nije mogao da putuje, a iako se pojavila informacija da on mora na treću operaciju i da mu zdravlje nije najbolje, to su dezinformacije. Moraće na korektivnu operaciju u aprilu ili kasnije, odnosno kada on odluči” – rekao je Hodžić.

Član Radnika Demir Peco izabran je za najboljeg fudbalera Srpske i pripala mu je nagrada “Velimir Sombolac”.

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam izabran i ovo nije samo moja nagrada, već cijelog kluba i mojih saigrača. Nadam se da ću opravdati povjerenje u budućnosti” – rekao je Peco.

Šef stručnog štaba Borca Darko Vojvodić ponio je nagradu “Ilija Miljuš” za najboljeg trenera Srpske.

“Žao mi je što nisam sa vama jer bih prenio na vas dio emocija koje sam proživio kada sam dobio informaciju da sam proglašen za najboljeg trenera. Velika mi je čast, pogotovo kada sam vidio ko je sve iz žirija glasao za mene. Želja mi je da te ljude u budućnosti ne iznevjerim i svim srcem i znanjem ću se zalagati da Borac vratimo na njegovo mjesto” – rekao je Vojvodić u video-poruci, koji se trenutno nalazi u Antaliji na pripremama s ekipom.

Dodijeljeno je još nekoliko nagrada, pa je najperspektivnijim igračem RS proglašen Marko Brkić iz Zvijezde 09, kome je pripala nagrada “Srđan Kačar”, najbolji sudija je Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, dok je nagrada za fudbalskog radnika godine “Ilija Pantelić” otišla u ruke Borisu Stanišići iz Zvijezde 09.

Nagrada za životno djelo koja nosi ime “Dr Milan Jelić” pripala je Dobrivoju Sabljiću, koji je bio posebno emotivan prilikom preuzimanja plakete, dok su posebna priznanja FSRS posthumno dobili Slobodan Stanivuković i Milorad Barašin. Druge dvije zlatne plakete dobili su nedavno preminuli Dragoslav Šekularac i legendarni golman Milutin Šoškić.

Veliki značaj

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović istakla je da je od velikog značaja što se ova manifestacija tradicionalno održava.

“Zajedno se borimo za iste ciljeve, popularizaciju i omasovljenje ovog sporta. Sa nama veliki broj ljudi koji se bore za afirmaciju vrijedno rade i postižu dobre rezultate. Nadam se da ćemo tako nastaviti i u budućnosti” – rekla je Davidovićeva.

Izvor: Glassrpske/ Milan Zubović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/osma-manifestacija-dan-fudbala-u-banjaluci-miljan-miljanic-u-rukama-prosineckog/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])