Među “zmajićima” na Malti i dva “borčevca”

Objavljeno: 20. 5. 2019 u 18:13h

Selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine (U-21) Vinko Marinović danas je saopštio spisak igrača na koje računa za prijateljski susret sa Maltom, koji će se igrati 5. juna u La Valeti.

Na pres-konferenciji Marinović je rekao da će u susretu s Maltom odmoriti nekoliko igrača nakon naporne sezone – Mujakića, Ćavara i Demirovića.

“Želim da dam priliku nekim novim igračima koje želim da vidim. Imamo mnogo igrača koje pratimo. Pozvao sam Kanurića i Sadikua. Njih dvojica igraju u dobrim ligama, a 2000. su godište. Takođe želim da vidim Kovača iz Čukaričkog, te Hadžića iz Hanovera”, rekao je Marinović.

Na njegovom spisku ponovo su se našla i dvojica fudbalera banjalučkog Borca – vezista Vladan Danilović i golman Kenan Topolović.

Golmani: Adnan Kanurić (Stouk siti), Kenan Topolović (Borac).

Odbrana: Rijad Sadiku (Muskron), Halid Šabanović (Sarajevo), Jasmin Čeliković (Inter Zaprešić), Vedran Vrhovac (Čelik), Amar Beganović (Sloboda), Besim Šerbečić (Rozenborg).

Vezni red: Anel Šabanadžović (Željezničar), Haris Hajdarević (Željezničar), Vladan Danilović (Borac), Marko Brkić (Zvijezda 09), Mateo Marić (Široki Brijeg), Petar Bojo (Mladost DK), Zinedin Mustedanagić (Ružomberok), Stefan Kovač (Čukarički).

Napad: Stipe Jurić (Široki Brijeg), Benjamin Hadžić (Hannover 96), Nardin Mulahusejnović (Maribor).

“Zmajići” će se okupiti 29. maja u Zenici.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/medju-zmajicima-na-malti-i-dva-borcevca/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])