Krupa nema ozbiljnu konkurenciju

Objavljeno: 18. 11. 2019 u 16:42h

Prvoligaši Republike Srpske završili su prvi dio sezone, a najviše razloga za zadovoljstvo imaju u redovima prošlogodišnjeg premijerligaša Krupe, koja ima čak osam bodova prednosti na vrhu tabele.

Prva sezona sa deset ekipa nije započela onako kako se očekivalo, jer je nakon samo dva odigrana kola iz lige istupila Sloga iz Gornjeg Crnjelova koja je na taj način okončala nesporazum sa čelnicima Fudbalskog saveza RS. Zbog toga je, ionako mali broj utakmica, još više smanjen pa će prvoligaši do kraja prvenstva umjesto predviđenih 27, odigrati po 24 utakmice.

Na kraju prvog dijela, u kojem je odigrano 14 kola, jedina ekipa koja nije osjetila gorčinu poraza je Krupa koja ima i rekordnih 11 pobjeda, uz samo dva neriješena rezultata.

“Još prije početka prvenstva sam rekao da će onaj ko bude uspeo da napravi dužu seriju uspešnih rezultata imati veću šansu da se na kraju izbori za šampionsku titulu. Raduje prvo mesto na polusezoni, imamo pristojnu prednost, ali još ne smemo da kažemo da smo uradili ono što smo želeli. Još je dosta bodova u igri, sve je moguće, tako da nema opuštanja. Nastojaćemo da se na zimu što bolje pripremimo kako bi na proleće bili još bolji” – istakao je šef stručnog štaba Krupe Zoran Marić.

Ipak, prvoligaš iz kanjona Vrbasa nije i najuspješnija ekipa na domaćem terenu. To je Rudar Prijedor koji ima šest pobjeda i jedan poraz u sedam mečeva na Gradskom stadionu u Prijedoru i 18 osvojenih bodova, jedan više od Kozare. Lider je tek treći, ali ne treba zaboraviti da Krupa ima meč manje na svom terenu u odnosu na ova dva tima.

Krupljani su svoju dominaciju posebno potvrdili na gostovanjima gdje su od mogućih 21 osvojili čak 19 bodova. Za razliku od njih, Slavija je na strani osvojila samo dva boda, dok su Alfa Modriča i Jedinstvo iz Brčkog nakon svih šest mečeva teren napuštali pognute glave. Uz ova tri kluba, bez pobjede na gostovanjima je i Tekstilac, ali su Dervenćani u tri navrata osvajali po jedan bod.

Na 56 utakmica, koje su odigrane u jesenjem dijelu prvenstva, mreže su se tresle u 134 navrata, a interesantno da je postignut samo jedan autogol, i to u meču 13. kola između Tekstilca i Jedinstva kada je gostujući fudbaler Mirko Mišković, u trećem minutu sudijske nadoknade, poslao loptu u sopstvenu mrežu za konačnih 4:1 u korist domaćina.

U prosjeku, po kolu je postizano 9,57 golova ili 2,39 po meču. Najefikasnija runda bila je peta, odigrana 7. septembra, kada je postignuto 19 golova, a prosjek je uveliko podigla utakmica Krupa – Podrinje na kojoj je viđeno čak deset pogodaka – 7:3. U još dva navrata, u sedmom i osmom kolu, postignuto je po 14 golova, a negativni rekord, dostignuće koje će veoma teško biti ponovljeno, ostvareno je u 12. kolu, 26. oktobra, kada na četiri prvenstvena meča nije postignut nijedan gol!

Najefikasniji fudbaler Jovo Lukić dolazi iz redova Krupe i sa deset pogodaka ubjedljivo je prvi na listi strijelaca. Mladi napadač je proteklu jesen odigrao u visokom ritmu, a posebno se istakao u meču 11. kola protiv Jedinstva kada je za samo 27 minuta četiri puta pogodio mrežu protivnika za ubjedljiv trijumf svog tima od 4:0.

Što se tiče discipline, nije bilo većih problema, na 56 utakmica pokazano je samo 13 crvenih kartona, te 314 žutih. Najmanje negativnih poena imaju fudbaleri Krupe, svega 21, a najviše Slavije, čak 53. Rekorder po broju javnih opomena, 44, je Slavija, a posebnu pohvalu zaslužuje Tekstilac čiji fudbaleri nisu dobili nijedan crveni karton.

Izvor: Glassrpske/ Siniša Kotaraš

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/krupa-nema-ozbiljnu-konkurenciju/||claudebot