Kovačević više puta prekršio Statut

Objavljeno: 22. 10. 2019 u 16:14h

Šest članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske, prvi potpredsjednik Dušan Marković, drugi potpredsjednik Milorad O. Lale, te Mladen Kršić, Dragan Aranđić, Mirko Milošević i Vico Zeljković neće odustati od smjene predsjednika FSRS Mile Kovačevića, za kojeg je utvrđeno da je prekršio Statut.

Kovačević odbija da sazove vanrednu Skupštinu FSRS na kojoj bi se raspravljalo o njegovoj smjeni koju želi većina fudbalskih radnika.

Nezadovoljni članovi Izvršnog odbora su izdali i saopštenje, u kojem ističu da je Kovačević prekršio zakonske propise i oglušio se o naredbu nadležne Prosvjetne komisije da sazove sjednicu Skupštine.

U saopštenju su, između ostalog, kaže da je rješenje Statuta potvrđeno izvršnim rješenjima Republičke uprave za inspekcijske poslove, Sektora prosvjetne inspekcije – Odjeljenje Banjaluka od 20. i 30. septembra.

Tim rješenjima naloženo je FSRS da se zakaže sjednica IO i Skupštine FSRS, od strane nadležnih tijela FSRS, i to predsjednika FSRS kao odgovornog lica i generalnog sekretara.

Iako je rok za zakazivanje odavno prošao, sjednice nisu zakazane.

Izvor: Glassrpske/ Darko Pašagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/kovacevic-vise-puta-prekrsio-statut/||claudebot