Iznenađujući poraz od Mladosti

Objavljeno: 2. 3. 2014 u 09:05h

U prvom kolu nastavka prvenstva Borac je ugostio ekipu Mladosti iz Velike Obarske. Trener Jović na ovom susretu nije mogao računati na Žuržinova i Markovića, a iako je bilo idealno vrijeme za igru na stadionu se okupilo tek nešto više od 2 000 gledalaca.

borac

Gosti su bolje otvorili meč i već u 3. minuti zaprijetili poslije odličnog prodora i centaršuta Trifkovića, koji je pronašao Zečevića, ovaj spustio loptu za Ristića, međutim centarfor gostiju sa sa svega sedam metara šalje loptu preko gola.

U 7. minuti Dujaković je oboren u kaznenom prostoru, ali je Spahalić samo odmahnuo rukom. Odmah u sljedećem napadu Kunić šutira iskosa, ali Tripić izbacuje loptu u korner. Mladost prijeti iz kontre, Vasić je natjerao Avdukića na bravuroznu paradu. Odlična akcija Borca je viđena u 15. minuti. Žižović se oslobodio svog čuvara na lijevoj strani, izvrsno pronašao Grujića, koji šutira silovito sa vrha šesnaesterca, ali i neprecizno. Nova šansa za Borac, Grahovac je nanizao nekoliko igrača u zelenim dresovima, odigrao povratnu za Žižovića koji plasira loptu pored gola.

Na drugoj strani slobodan udarac za Komarčevića, neka vrsta skraćenog kornera, Avdukić ispod prečke loptu izbacuje u korner. Najbolju šansu za domaće propušta Kunić, odlično ga je uposlio Grujić ali je mladi napadač previše komplikovao i ostalo je 0:0. Zatim je Grahovac iz neposredne blizine poslao loptu visoko preko gola.

Umalo ovi promašaji izabranika Dragana Jovića nisu kažnjeni u 30. minuti. Jevtić je bio neoprezan, Ristić mu je oduzeo loptu i krenuo sam prema golu Avdukića, ali je u zadnji tren intervenisao Dragičević. Još jednom su gosti konkretni, odlično su kombinovali a Vasić sa 16 metara šalje pravu bombu ka golu Avdukića, ali Borčev golman i ovo brani. Isto je kapiten Borca napravio i poslije pokušaja Savića, što je samo potvrda da su fudbaleri iz Velike Obarske bili konkretniji u prvom dijelu.

Na početku drugog poluvremena Grujić je sa desne strane uputio centaršut ka Kuniću, trzaj glavom povratnika u redove Borca ali i sigurna intervencija Tripića. Odmah su gosti uzvratili, stvorila se gužva pred golom Avdukića, a pokušaj Bajića glavom izblokiran je u posljednji tren. U 62. minuti Subić šalje idealnu loptu na drugu stativu, Handžić neometan ne uspijeva pogoditi okvir gola.

Nedugo zatim Grahovac je iz slobodnog udarca šutirao zamalo pored gola. U 76. minuti Subić je prošao po lijevoj strani, uputio prizeman centaršut, ali za korak kasne i Predragović i Handžić. Žižović iz prekida pronalazi Handžića koji glavom u padu šalje loptu pored gola. Najbolju priliku za Mladost propušta Komarčević, poslije solo prodora uputio je strahovit udarac, lopta je za koji centimetar otišla iznad prečke. Ni rezervista Stefan Dujaković nije uspio savladati Tripića, sa otprilike sedam metara šutira pored desne stative gostujućeg gola.

Sve Borčeve promašaje kaznio je Ramić poslije brze kontre i preciznog udarca sa linije šesnaesterca. Ostalo je 0:1 za veliko slavlje gostiju i razočarenje domaćih navijača, koji su očekivali tri boda na startu drugog dijela prvenstva.

BORAC – MLADOST (VO) 0:1 (0:0)

Stadion: Gradski, gledalaca: 2 000, sudija: E. Spahalić (Mostar), strijelac: Ramić u 90. minuti, žuti kartoni: Handžić, Grahovac, Si. Dujaković, Radulović (Borac), Bajić, Savić, Mazić (Mladost).

BORAC: Avdukić, Si. Dujaković, Jevtić, Dragičević, Subić, Radulović (od 88. minute Đajić), Grahovac, Žižović, Grujić (od 69. minute Predragović), Handžić, Kunić (od 73. minute St. Dujaković).

MLADOST: Tripić, Hodžić, Bajić, Ramić, Trifković, Savić (od 85. minute Anđelić), Komarčević, Ristić (od 82. minute Kostić), Zečević (od 73. minute Krezović), Vasić, Mazić.

Izvor: fkborac.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/iznenadujuci-poraz-od-mladosti/||claudebot